Hava Durumu

İşte dünyayı şoke eden uçak kazasının nedeni

Chapecoense'yi taşıyan uçağın düşmesinin perde arkasında, yakıt problemi olduğu için acil iniş isteğinde bulunduğu havalimanının izin vermemesi çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte dünyayı şoke eden uçak kazasının nedeni
Chapecoense'nin uçağının düşmesinin ardından kazayla ilgili önemli detaylar bir bir ortaya çıkmaya başladı.

KULEDEN İNİŞ İZNİ ÇIKMADI

Habertürk'ten Alper Öcal'ın haberine göre, Brezilya'dan Kolombiya'ya uçuş yapan LaMia Havayolu'na ait RJ85 tipi yolcu uçağı kuleyle konuşup yakıt problemi olduğu için acil iniş yapmak istedi fakat başka bir uçağın inişine izin verildiği için Chapecoense'yi taşıyan uçağın acil inişine kuleden izin çıkmadı.

HAVALİMANINA 17 KM KALA DÜŞTÜLER

Yine yakıt problemi yaşadığı için acil iniş isteyen bir başka uçak olan Viva Colombia Havayolu'nun uçağı Kolombiya menşeli
olduğu için ilk onun inişine izin verildi ve Chapecoense'yi taşıyan uçağın 21 bin fitte kalması söylendi. Havada uzun süre kalan uçak bir süre sonra havada beklenmedik hareketler sergiledi ve elektronik problemler, yakıt problemiyle birlikte ortaya çıktı. Uçak, kuleden tekrar izin istedi ve kule bu kez bu isteğini onayladı fakat inişte güç sorunu yaşayan uçak, havalimanına 17 km kala yere çakıldı.

MADDİ YETERSİZLİK YÜZÜNDEN AKTARMALI GİTTİLER

Kolombiya'ya direkt uçuş yapmak isteyen Chapecoense'nin maddi imkanlarının yetersizliği sebebiyle aktarmalı olarak bu şekilde gitmeyi tercih ettikleri de haberin detaylarında yer alan bir başka önemli bilgi oldu.

''YAKITLARI BİTMİŞ VE DÜŞMÜŞLER''

İniş izni verilen Viva Colombia'ya ait uçaktaki Maysa Ramos Brito adındaki bir yolcu ise bu korku dolu anları sosyal medya hesabından duyurdu ve, ''O düşen uçak, bizim uçağımız da olabilirdi. Pilot, rotanın tam ortasında yakıt problemimizin olduğunu söyledi ve acil iniş olacağını belirtti. Tam bu karmaşa sırasında kötü haber geldi ve Chapecoense'yi taşıyan uçağın düştüğü haberini aldık. Bu bekleme esnasında kuleyle irtibatları kesilip yakıtları bitmiş ve düşmüşler. Ya önce onlar inseydi belki de bizim uçağımız yere çakılacaktı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.