Hava Durumu

İşte o polise istenen ceza!

İstanbul Esenyurt'ta arkadaşı ile birlikte kaleci eldiveni almak üzere gittiği AVM'de hırsızlık şüphesiyle gözaltına alındıktan sonra kendilerini yakalayan polisin tabancasından çıkan kurşunla ölen lise öğrencisi Ömer Barış Topkara'yla (16) ilgili soruşturma 2.5 ay sonra tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 06:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 06:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte o polise istenen ceza!

Savcılığın hazırladığı iddianamede maktul ile arkadaşının hırsızlık şüphesiyle gözaltına alındığı, darp/adli raporu alınmak üzere hastaneye götürüldükleri, sonrasında ise iki gencin elleri birbirine kelepçelenmiş olarak kaçmaya başladıkları anlatıldı. İddianamenin devamında çocukları takip eden Polis Memuru H.D.S.'nin (20), havaya bir el ateş ettiği ve kovalamacanın 150 metre sürdüğü, çocukların teslim olmak üzere durmalarına rağmen şüphelinin maktulün omuz hizasına doğru silah elindeyken vurduğu, o esnada silahın ateş aldığı ve maktulün vefat ettiği belirtildi.

'SİLAH GÜVENLİKSİZ' DEDİ

İddianamede şüphelinin savnmasında maktul ve arkadaşının kendisine saldırma ihtimallerini düşünerek vurma gereği duyduğunu, o esnada silahın ateş aldığını, pişman olduğunu, kullandığı Canik marka silahın güvenliksiz silah olduğunu beyan ettiği anlatıldı.

Ayrıca şüphelinin silahın güvenliksiz olduğunu bildiği ve buna rağmen eylemi gerçekleştirdiği, şüphelinin mesleği de göz önüne alındığında, söz konusu sonucun gerçekleşebileceğini öngörmesi gerektiği, öngörememesinin hayatın olağan akışına ve mesleğin niteliğine aykırı olduğu ifade edildi. Şüphelinin olası kastla hareket ettiğinin belirtildiği iddianamede, "Çocuğu veya kendini savunamayacak kişiyi olası kastla öldürme" suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.