Hava Durumu

İşte Reza Zarrab'ın ifadesi!

Rıza Sarraf (Reza Zarrab) mahkeme salonuna cezaevi kıyafetiyle getirildi. Zarrab savcının sorularını yanıtlıyor... Cezaevinde rüşvet vererek aldattığı Ebru Gündeş'i mahkemede hatırlayan Reza Zarrab, "Eşim Türkiye'de ünlü bir sanatçı." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2017 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Reza Zarrab'ın ifadesi!

New York'taki duruşmanın başında Sarraf'ın Türkiye ve Makedonya vatandaşı olduğu belirtildi. Ardından Rıza Sarraf, hakkında yöneltilen 7 suçlamayı kabul etti ve savcılık adına tanıklık yapmak için yemin etti. Sarraf'ın duruşma salonuna elleri kelepçeli ve ten rengi mahkum kıyafetiyle (tulum) getirildiği belirtiliyor.

Rıza Sarraf, savcının sorduğu bir soru üzerine, serbest bırakıldığı yönündeki iddiaları reddetti ve FBI gözetinde olduğunu söyledi. Sarraf önümüzdeki üç gün boyunca ifade verecek. Davanın bir başka tanığı da Türkiye'den kaçan FETÖ firarisi bir polis olacak. Birkaç gün içinde o tanığın da dinlenmesi bekleniyor.

"ÜÇ YÜKÜMLÜLÜĞÜM VAR" DEDİ

Rıza Sarraf, ifadesinin başında, savcılık makamıyla yaptığı işbirliği kapsamında üç yükümlülüğü olduğunu söyledi. Bunları, "Tam olarak doğruyu anlatmak, Amerikan hükümetiyle işbirliği yapmak ve bundan sonra suç işlememek" olarak sıraladı.

Savcılar Hakan Atilla'yı İran'a uygulanan yaptırımları delen sistemi tasarlamakla, Sarraf'ı da sistemi uygulamakla suçluyor. Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla, duruşmanın ilk gününde hakkındaki suçlamaları reddetmişti. Atilla'nın avukatları Sarraf'ın cezaevinden çıkmak için Atilla'ya iftira attığını söylemişti.

ABD'de devam eden davada tanık olarak konuşan Reza Zarrab'ın ifadesinde Ebru Gündeş'le ilgili sözleri dikkat çekti.

Zarrab, Ebru Gündeş'le evli olduğu için kamuoyunda önünde sık yer alan bir isim olduğunu söyledi.

"EŞİM ÜNLÜ BİR SANATÇI"

İşte Reza Zarrab'ın iafdesindeki dikkat çeken o bölüm:

Eşim (Ebru Gündeş) Türkiye'de ünlü bir sanatçı. Her zaman kamuoyu önünde olan bir insandım.

EBRU'YU CEZAEVİNDE ALDATTIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Hatırlanacağı gibi dün davada Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın avukatı, Reza Zarrab'ın cezaevine kadın getirilmesi için gardiyanlara rüşvet verdiğini söylemişti.

Bu olayın ardından Reza Zarrab'ın cezaevinde Ebru Gündeş'i aldattığı ortaya çıkmıştı.

MAKEDON VATANDAŞI DA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Zarrab mahkemede, aynı zamanda Makedonya vatandaşı olduğunu da açıkladı.Böylece Zarrab'ın üç vatandaşlığının olduğu ortaya çıktı. Duruşmada Zarrab'ın rahat tavırları da dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.