Hava Durumu

İşte saldırganın ilk ifadesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’de saldıran Orhan Övet, ilk ifadesinde saldırıyı bir ay önce planladığını, Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından rahatsızlık duyduğu için saldırdığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2014 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2014 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte saldırganın ilk ifadesi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri saldırgan Övet’in örgüt bağlantısı olup olmadığını araştırıyor.

Övet’in ailesi ve çevresini incelemeye alan Terör ekipleri, Övet’in son dönemlerde kimlerle görüştüğü, nerelerde bulunduğu belirlemeye çalışıyor.

Övet’in sosyal paylaşım sitesindeki hesapları ve paylaşımlarını da incelemeye alan Terör ekibi, Övet’in arkadaş listesini ve mahalledeki arkadaşlarını da incelemeye aldı.

EVİNDE ARAMA

Soruşturmayı yürüten terör ekipleri, savcılıktan da Övet’in Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi’nde bulunan evinde de arama kararı aldırdı. Terör ekiplerinin savcılıktan alınan kararın ardından Övet’in evinde arama yaptığı, eşi ve annesinin de bilgisine başvurduğu kaydedildi. Terör ekipleri, saldırganın daha önce hiç Meclis’e gelmemesine rağmen kimseye sormadan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı kapıya yönelmesi, burada saldırı için beklemesiyle ilgili de araştırma yürütüyor.

''BİR AY ÖNCE PLANLADIM''

Övet, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilmeden önce götürüldüğü Kavaklıdere Polis Merkezi’nde verdiği ilk ifadesinde ise herhangi bir örgütle bağlantısının olmadığını söylediği öğrenildi. Övet’in buradaki ilk ifadesinde, “Kılıçdaroğlu Hasanoğlan’a gelmişti. Buradaki konuşmalarından rahatsız oldum. Seçim sürecindeki konuşmalarından da rahatsız oldum. Bir ay önce saldırıyı planladım. Kendi başıma saldırıyı yaptım. Bir örgüt ile bağlantım yok” dediği öğrenildi.

Övet’in adam yaralamadan cezaevine girdiği ve 3 ay önce denetimli serbestlikle cezaevinde çıktığı da öğrenildi.

UYUŞTURUCU BAĞIMLISI PSİKOPAT

Terör ekiplerinin saldırganla ilgili ilk değerlendirmesi ise “dengesiz, uyuşturucu bağımlısı, kullanılmaya müsait, psikopat tavırlı” olarak nitelendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.