Hava Durumu

İşte yerli otomobilden ilk görüntü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobilin ön gösterim tarihiyle ilgili açıklamasından kısa bir süre sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli otomobilin fotoğrafını paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2019 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2019 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte yerli otomobilden ilk görüntü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide yerli otomobil projesinin ön gösterimiyle ilgili ilk kez tarih verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ön gösterimi 27 Aralık Cuma günü Gebze'de düşünüyoruz." dedi.

Yerli otomobilin 2021'de seri üretime başlaması ve 2022'in ilk yarısında yollara çıkması hedefleniyor. Satışa sunulacak ilk araç yüzde 100 elektrikli C-SUV olacak. Programa göre 2030'a kadar model sayısı 5'i bulacak. Bunun yanı sıra o tarihe kadar geçen süre içinde mevcut 3 modelin face-lift'i (yenileme) gerçekleşecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KULLANACAK

Yerli otomobilin tanıtım toplantısına projenin fikir babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacak ve aracı ilk Erdoğan test edecek.

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yerli otomobilin önünde şu paylaşımda bulundu:

"BAŞKALARI YAPABİLİYORSA BİZ DE YAPARIZ"

TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, Kasım ayında MÜSİAD tarafından düzenlenen 'Vizyoner Zirvesi'ne katılmıştı. Karakaş, yerli otomobil sürecinden bahsederek, bu süreçte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kendilerine çok ciddi destek verdiğini, savunma sanayisinde çok ileride olduklarını, bu projeleri yapanların otomobil de üretebileceğini aktarmıştı.

Otomobil üretme noktasında en önemli yatırımın yeterli donanıma ve liyakate sahip personel olduğunu ifade eden Karakaş, Türkiye'nin bu yarışın içerisinde olduğunu belirterek, "Grubumuzu kurarken amacımız, milli ve uluslararası camiada rekabet edebilen doğuştan elektrikli bir araç sahibi olmaktı." demişti.

TOGG Üst Yöneticisi Karakaş, yerli otomobilin banttan ineceği yıla dair 2022'in belirtildiğini ve bu sürenin kısa olduğuna dair bir yorum üzerine, "Bu soruyu biz de kendimize sorduk. Dünyadaki kıyaslamalara baktığınızda bu süre zarfında bunu yapmak mümkün. Başkaları yapabiliyorsa biz de yapabiliriz." diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.