Hava Durumu

İşte YPG'ye verilecek ağır silahlar

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla terör örgütü YPG'ye verilecek silahların neler olduğu öğrenildi. ABD askerleri, YPG'li teröristlere silahları kullanmayı da öğretecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2017 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2017 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte YPG'ye verilecek ağır silahlar

Rus haber sitesi Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre, ABD, terör örgütü YPG'ye havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, doçka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatik silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar verecek.

YPG'Lİ TERÖRİST AÇIKLADI

Sputnik'e konuşan bir YPG'li şunları söyledi: "Bu karar, IŞİD terörüne ve diğer teröristlere karşı verilen mücadeleye önemli bir katkıda bulunacaktır. IŞİD terörüne karşı yıllardır savaşıyoruz fakat ağır silah eksikliği sorunuyla karşı karşıyaydı. IŞİD'in ise ağır silahları bulunuyor. Bizde ağır silah olmaması, teröre karşı mücadelemizi olumsuz etkiliyordu. ABD'nin bu kararı, IŞİD'in çöküşünü hızlandıracak. Kararın Rakka kentine yönelik operasyon öncesinde alınması çok iyi oldu. Rakka'nın daha da erken kurtarılmasına katkıda bulunacaktır."

İŞTE ABD'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ YPG'YE VERECEĞİ SİLAHLAR

YPG'li terörist, silah yardımı sayesinde Rakka'yı kısa sürede DEAŞ'tan kurtaracaklarını iddia ederek şunları söyledi: "ABD yakın zamanda bize havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, docka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatifk silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar gönderecek. Bu silahlara çok ihtiyacımız var. Rakka kent merkezine yönelik operasyonda tank ve zırhlı araçlara ihtiyacımız olur. Ayrıca IŞİD'in bomba yüklü araçlarının bize varmadan imha edilmesi için ısı güdümlü füzelere ihtiyacımız var."

ABD ASKERLERİ DANIŞMANLIK DA YAPACAK

YPG'li terörist, yakın zamanda gönderilecek olan silahların kullanımı konusunda ABD ordusunun kendilerine danışmanlık hizmeti vereceğini de söyledi.

ABD'NİN SİLAH VERMESİNE TÜRKİYE TEPKİLİ

Ankara, terör örgütü YPG'nin Rakka operasyonuna katılmasına karşı. ABD, Türkiye'nin itirazlarına rağmen YPG'ye ağır silah yardımında bulunmasına hükümetten tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli gelişmenin 'kabul edilemez' olduğunu vurgularken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da ' Suriye'de yanlış adımlar atılmamalı' demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.