Hava Durumu

İstifa edecek mi?

A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu 4. maçında deplasmanda Macaristan'a 3-1 mağlup oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstifa edecek mi?

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Teknik Direktörü Abdullah Avcı istifa etmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya karşılık, "Bu tür senaryoların yazılıp çizildiği, devamlı olan durumların farkındayım. Önceden de düşünmedim şu an itibariyle de düşünmüyorum. Türk futbolunun sorununun teknik adam değişikliği olduğunu düşünmüyorum. Ayıp bir şey yapmadık. Suç işlemedik. İyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Türk futbolunun sorunu istikrar, süreklilik, devamlılık ve bunun için de değişim, gelişim olduğunu düşüyorum. Türk futbolunun sorunun farklı olduğunu, teknik adam değişikliği olmadığını düşünüyorum. Futbol Federasyonu yönetim kurulu ile biz teknik heyet ve ekip, sadece A Milli takımı değil, bütün Türk futbolunun eğitimiyle ilgili birtakım sorunlarını çözme mücadelesi veriyoruz" diye yanıtladı.

Avcı, güven ortamı ile ilgili olarak da "Güven ortamı bundan evvel de maçtan sora da soyunma odasında aynı şekilde devam etti" dedi.

Karşılaşmayı değerlendiren Avcı, oyunun tamamen planladığı ve istedikleri gibi başladığını belirterek, "23. dakikaya kadar istediğimiz gibi iyi organize olan, iyi pas yapan, sabırlı oynayan ve golü bulan takımdık. 31 dakikada ilk golü yedik. Rakibin hocası 2. santrforunu sokacaktı. Çünkü oyun o dakikaya kadar bizim lehimize gidiyordu. Uluslararası düzeyde çok basit bir gol yedik. Rakibin yüksek toplarda ve düşen toplarda etkili olduğunu biliyorduk. Oyunun kontrolünü tekrar alıp, oynadık ve devre arasında da şu ifadeyi kullandık: Sakin, sabırlı ve çabuk ayağa oynarsak, aynı oyunu devam ettireceğimi düşünüyordum" dedi.

Özellikle 1-0'dan sonra yakaladıkları 2-3 pozisyonda yanlış tercihler ve koşular yaptıklarını belirten Avcı, "51. dakikada orta sahadan çok basit ve kademede oyuncumuzun olmamasından kaynaklanan ikinci golü yedik. Özellikle 4 gün önce kaybettiğimiz ve bugün de 1-0'dan 2-1 mağlup duruma düşünce oyuna yine hükmeden, topa sahip olan, belki fazla pozisyona girmeyen ama bunun oyunun içinde aksiyonlarını arayan bir takımdık, penaltı golüne kadar" ifade etti.

Nuri'nin pozisyonunu penaltı olarak gördüğünü ancak net bir şey söylemenin doğru olmayacağını ifade eden Avcı, "Belki olsa maçı çevirme durumuz olabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.
4 veya 6 puan alacakları aydan hiç beklemedikleri sıfır puanla çıktıklarını kaydeden Avcı, "Bugün kazansaydık, yarışın içinde tekrar olabiliyorduk. 10 maçlık sürecin 4 maçını tamamladık. 6 müsabaka daha var. Sonraki maçlar 2013 Mart ayında. Hedeflerimizden şu an itibariyle biraz uzak kaldık. Rakibimizi tebrik ediyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de kulüplerin özellikle altyapılarına bir standart ve düzen getirmek istediklerini ve TFF olarak da yatırımlar yapıldığını dile getiren Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz geldiğimizden beri oyuncu grubunda değişimler oldu. Yaş ortalaması 24-25 arası olduğunu düşüyorum. Bu zaman ve sabır işi, 2013'te U 20 Dünya Şampiyonası ülkemizde olacak. Ama bu işin temeli kulüplerin altyapısı, bunların belli bir standartta olması gerekiyor. Bizim de denetlememiz gerekiyor."

Bir soru üzerine Macaristan ve Romanya takımlarını değerlendiren Avcı, iki takımın da farklı özellikleri bulunduğunu, Romanya'nın kompak savunmayı doğru yaptığını, Macaristan'ın ise fizik seviyesinin yüksek olduğunu ve direkt oynamayı tercih ettiğini kaydetti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.