Hava Durumu

İstiklal Caddesi karıştı

Sosyal medya üzerinden yapılan "Yeni İnternet Yasası" protestosu üzerine Taksim'de polis geniş güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda polis çağrının yapıldığı Taksim Meydanı'nı çevirdi, Gezi Parkı da vatandaşlara kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2014 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2014 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstiklal Caddesi karıştı

Yeni yasanın internet yasakları getireceğini savunan bir grup vatandaş İstiklal Caddesi'nde toplandı. Sloganlarla protesto ediyor. Polis TOMA ile müdahale ediyor.

Yeni internet yasasını protesto eden gruplar ile polis, İstiklal Caddesi'nde karşı karşıya geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine saat 19.00 biraraya gelmek için Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e yürüyen grupların önü polis tarafından İstiklal Caddesi'nde kesildi.

Gruptan havai fişet atılması üzerine eylemcilere TOMA ile müdahale edildi. Bazı eylemciler TOMA'nın önünde durarak müdahaleyi engellemek istedi. Tek TOMA yetersiz kalınca ikinci TOMA da devreye girdi. TOMA'dan göstericiler uzun süre su sıkıldı ancak göstericiler dağılmadı. Bunun üzerine polis gaz kullandı. Göstericiler Galatasaray Meydanı'na doğru kaçarken İstiklal Caddesi'ndeki çok sayırda vatandaş da gazdan etkilendi. Göstericilerin kaçtığı ara sokaklarda polisin müdahalesi sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.