Hava Durumu

İstiklal Marşı’yla sert mesaj verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada hem Suriye'ye hem de CHP'ye sert sözlerle yüklendi. Başbakan Erdoğan 'Sınırlarımız söz konusu olduğunda kükremiş sel olur bendimizi çiğner aşarız' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2012 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2012 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstiklal Marşı’yla sert mesaj verdi
Başbakan Erdoğan, AK Parti Erzurum İl Kongresi'nde Suriye'ye İstiklal Marşı'yla mesaj verirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da Suriye üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

"KÜKREMİŞ SEL OLUR..."

Başbakan Erdoğan, 'Sınırlarımız söz konusu olduğunda, hak, adalet söz konusu olduğunda tıpkı İstiklal Marşımızın emrettiği gibi kükremiş sel olur, bendimizi çiğner aşarız. Biz büyük bir devletiz. onurlu bir milletiz. Biz tarihimizle olduğumuz kadar bugünümüzle, geleceğimizle büyük bir devletiz. Kendi halkına vahşice zulmeden, halkına ait silahları acımasızca halkına çeviren, çevre ülkelere hukuksuz saldırganlık yapan her kim olursa olsun hiç tereddüt etmeden haddini bildiririz' dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ HIYANET İÇİNDE"

Biz düşürülen uçağımızla ilgili teyakkuz halindeyken terör örgütü alçakça saldırılarına devam etti. En son Siirt'te askerlerimizi pusuya düşürdüler.Aşağılamak hakaret etmek için söylemiyorum, terör örgütü büyük bir hıyanet içinde olduğunu en son bu saldırılarla şüpheye mahal bırakmayacak şekilde ispat etmiştir. Terör örgütü sadece Türkiye'ye değil, Kürt kardeşlerimize karşı da ihanet içinde olduklarını bir kez daha ortaya koymuştur. Bunlar maşa, bunlar taşeron… Bunlarda esrar kaçakçılığı, insan ticareti, kara para aklama var.

CHP'ye sen BAAS partisi misin?
Türkiye içindeki Esad sevdalılarına da açık açık seslenmek istiyorum. CHP Genel Başkanı'na Suriye konusunda eteğinizdeki taşları dökün dedik. Pazar günü düşürülen uçağımızla ilgili kendisini bilgilendirdik ve 'sorunuz varsa sorun' dedik. Generallerimiz kendilerini bilgilendirdi. Dışişleri Bakanım diplomatik tüm çabaları anlattı.'Tavsiyeleriniz varsa buyurun söyleyin' dedik. ''Pilotlarımız ne oldu? Ondan bir haber var mı?'' dedi. Onun dışında başka bir şey hemen hemen sormadı. Toplantıdan çıktı hükümeti eleştirdi. Böyle bir şey olur mu? Sen Suriye'nin Baas partisi misin, Türkiye'nin CHP'si misin? Hala siyasetçi olamadı. En azından böyle milli bir meselede kendi ülkesinin yanında olmalıdır.Suriye'ye üstü kapalı bir eleştiri yapıp ardından ancak diyerek kendi ülkesine şamar oğlanı benzetmesini yapamaz. Biz CHP Genel Başkanı'ndan dış politika dersi almayız. Şamar oğlanı arıyorsa aynaya baksın.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.