Hava Durumu

"İstiklal Yolu Mehmet Akif" tiyatro eseri Bursa'da izleyicilerle buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı anısına hazırlanan ve Orhangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "İSTİKLAL YOLU MEHMET AKİF" adlı tiyatro oyunu Orhangazi Alitekin İlkokulu konferans salonunda Orhangazili vatandaşlarla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2021 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2021 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"İstiklal Yolu Mehmet Akif" tiyatro eseri Bursa'da izleyicilerle buluştu

Sergilenen tiyatro eserinde bir milletin yeniden doğuşunun simgesi İstiklal Marşı'nın yazılma öyküsünün anlatıldığı oyun, oyuncuların performansı sonucu duygusal anlara sahne oldu. Şehir Tiyatrosu da İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı anısına o günden bu yana tam 100 yıldır Türk milletini gururlandıran İstiklal Marşı'nın yazılış öyküsünü sahneye taşındı.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, "Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 100'üncü yılı anısına hazırlanan " İSTİKLAL YOLU MEHMET AKİF" adlı oyun, Orhangazili Hemşerilerimizle buluşturması bizleri son derece mutlu etmiştir. Bir milletin doğuşunun simgesi İstiklal marşının yazılma öyküsünü anlatıldığı oyun bizleri hem duygulandırdı hemde onurlandırdı.

Kültürel Etkinliklerimiz devam edecek

İstiklal yolu tiyatro eserimizi vatandaşlarımız ile beraber hem büyük bir duygu ile hemde gururla izledik. İlçemizde sosyal ve kültürel faaliyetlerimizinher alanda devam edecektir. Böylesine anlamlı bir tiyatro eserini bizlerle buluşturan başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatro Ekibine Teşekkür Ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.