Hava Durumu

İstismara önce 12 yıl sonra beraat çıktı!

Skandal kararda gerekçe pes dedirtti. 8 yaşındayken cinsel istismara uğrayan kız çocuğu, başından geçenleri olay tarihinden iki yıl sonra anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2019 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2019 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstismara önce 12 yıl sonra beraat çıktı!

Antalya Alanya'da yaşayan, bugün 21 yaşında olan O.K.İ., 2016'da Alanya Adliyesi'nde staja başladı. O.K.İ., kalacak yer bulamadığı için kuzeni F.E.K.'nin evine yerleşti. O günlerde F.E.K. ile eşi art arda hayatını kaybeden iki çocuğunun tedavileri ile meşguldü. Bir şehirden diğerine, hastane hastane gezmekteydiler. Ailenin 8 yaşındaki kızı H.Ü.B. ise dayısı H.M.K. ve evlerinde kalan O.K.İ. ile vakit geçiriyordu. İddiaya göre O.K.İ., çocuğa cinsel istismarda bulundu, müstehcen görüntüler izletti.

'NEDEN BUNU YAPTIN?'

H.Ü.B., mahkemede "Biz yatağın içindeydik. O.K.İ. anneannem şüphelenmesin diye beni gıdıklıyormuş gibi yapıyordu. Ama aslında özel bölgelerime dokunuyordu. Ben gülmek zorundaydım. Çünkü bana 'Seni öldürürüm. Babanı da öldürürüm' diye tehditte bulunuyordu. Korkumdan kimseye söyleyemiyordum" dedi. Hâkimin "Bir şey var mı ona söylemek istediğin?" sorusunu ise "Sadece neden bana bunları yaptığını bilmek istiyorum" diye yanıtladı.

'KUŞKULU, KANIT YOK'

Tutuklu yargılanan O.K.İ. miras meselesinden ötürü kendisine iftira atıldığını savundu. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, 2 Temmuz'da sonuçlandı. O.K.İ.'ye çocuğun cinsel istismarı suçundan 12 yıl hapis cezası verildi. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 6'ncı Ceza Dairesi, 28 Kasım'da kararı bozarak O.K.İ.'nin beraatine ve tahliye edilmesine hükmetti. Kararda, çocuğun başından geçenleri iki yıl sonra dile getirmiş olması kuşkulu bulunurken, müstehcen görüntü izletilmesine ilişkin kanıt olmadığı belirtildi. Avukat Serkan Güray, 8 yaşındaki bir çocuğun haklarını bile bilmediğini belirterek kararı eleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.