Hava Durumu

İsviçre'de zayıf halka Petkovic

Türkiye'nin Murat Yakın, Hakan Yakın ve Kubilay Türkyılmaz gibi Türk asıllı yıldızlarla bildiği İsviçre futbolu artık güçlü bir jenerasyonla geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2021 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2021 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsviçre'de zayıf halka Petkovic

Türkiye'nin Murat Yakın, Hakan Yakın ve Kubilay Türkyılmaz gibi Türk asıllı yıldızlarla bildiği İsviçre futbolu artık güçlü bir jenerasyonla geliyor.

EURO 2020 kadrosunu Avrupa'da herhangi bir ligin herhangi bir takımının kadrosuna koysanız Şampiyonlar Ligi'nde rahatlıkla yarı final hedefleyebilir.

Zaten takımın kale, savunma, orta saha ve hücumdaki liderleri şu anda Avrupa'nın 5 büyük liginde oynuyor. Seferovic, Embolo, Shaqiri, Xhaka, Rodriguez, Mbabu, Schar, Akanji ve Sommer üst seviye isimler. Özellikle Bundesliga'da Monchengladbach'ta oynayan Embolo ve Dortmund forması giyen Akanji çok potansiyelli isimler. İlk yarıda da Embolo ve Seferovic'in hücumdaki iletişimi öne çıktı. Ancak bu kadronun en zayıf yanı hocası Vladimir Petkovic... İsviçre'nin Galler'e göre daha kaliteli kadrosu olduğu belliydi. 3-4-1-2 ile 4-2-3-1 arasında gidip gelen bir formasyon kullanan teknik direktör Vladimir Petkovic, bu kaliteli kadroyla adeta en ciddi kariyer testini verecek. Petkovic zayıf halka olsa da İsviçre'nin kadro kalitesi ve Embolo gibi bir hücumcuya sahip olması Türkiye'nin dikkate alması gereken bir konu.
Galler savunmasının arkasına maç boyu tam 5 kez efektif koşular yaptı, birinde Seferovic'e al da at dedi, birinde karşı karşıya pozisyon yakaladı, birinde de sağ bek Mbabu'yu pozisyona soktu.

Embolo sadece A grubu'nda değil, İsviçre devam ederse turnuvada adından söz ettirecektir. İtalya maçında Insigne karşısında Türkiye'nin nasıl zorlandığı ortada. Şimdi de İsviçre maçında Embolo tehlikesi bekleyecek.

Embolo öyle bir isim ki hem sağ-sol kanat hem de direkt forvet olarak oynayabiliyor, hem yerden hem de havadan etkili son vuruşlar yapabiliyor.

Ancak Vladimir Petkovic'in elinde güçlü bir yedek kulübesi olmasına karşın ve oyunun gittiğini görmesine karşın müdahaleleri yapamayınca adeta takımını ateşe attı.

Galler'in en önemli hatta tek önemli hücum planı olan Moore'u hava toplarıyla buluşturma İsviçre'ye karşı iki kez uygulandı, birinde Sommer kurtardı, diğeri gol oldu. Burada Petkovic gerekli hamleyi yapamayınca rahatlıkla kazanacakları maç krize döndü.

Teknik direktör Ryan Giggs'in iki kadına fiziksel şiddet uygulaması nedeniyle turnuvada olamaması krizine karşın Galler'de yardımcıyken birinci adam olan Robert Page, Petkovic'e karşı taktik mücadelede daha iyi durdu.

Galler'in bu grupta iki hamlesi var; ya Kieffer Moore'u bol bol hücumda hava toplarıyla buluşturacak ya da Gareth Bale, EURO 2016'da yarı final oynadıkları dönemdeki gibi liderlik yapacak.

A Grubu'ndaki ilk 2 maç net bir konuyu bizlere gösterdi. Bu grupta teknik direktörler ya maç kazandıracak ya da kaybettirecek. İtalya'nın galibiyetinde Roberto Mancini nasıl öne çıktıysa İsviçre'nin kazanamamasında da Vladimir Petkovic'in etkisi vardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.