Hava Durumu

İtalya'da büyük skandal!

İtalya Kupası'nda Roma, Spezia karşısında 6 oyuncu değişikliği yaptı. Kurallara göre 1 fazla değişiklik yapan Başkent ekibi, maçı kazansa bile kural hatası nedeniyle hükmen yenilmiş sayılacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İtalya'da büyük skandal!

İtalya, Roma'nın yaptığı oyuncu değişiklik skandalını konuşuyor. İtalya Kupası'nda Roma, uzatmalara giden maçta Spezia'ya 4-2 mağlup oldu ve kupadan elendi. Ancak Roma, maçı kazansa bile yenik sayılacaktı...

Roma, Spezia maçınca kural hatası yaptı ve 5 oyuncu değişiklik hakkı varken 6 oyuncu değiştirdi. Kurallara göre 1 oyuncu fazla değişikliği yapan Roma, kural hatası nedeniyle hükmen sayılacak. Kural hatası nedeniyle maçı Spezia 3-0 hükmen kazanmış sayılacak.

FIFA'NIN BÖYLE BİR KURALI VAR AMA....

Karşılaşmanın ardından Roma'nın nasıl böylesine büyük bir hata yaptığı ise belli oldu. FIFA, 5 oyuncu değişikliğine onay verirken bazı turnuvalarda uzatmaya giden maçlarda +1 oyuncu değişiklik hakkı veriyor.

Roma'nın da uzatmaya giden maçlarda +1 oyunculuk hakkı olduğunu sandığı ama İtalya Kupası'nda böyle bir uygulamanın olmadığı ortaya çıktı.

TARİHE GEÇTİLER

İtalyan kulübünün bu hatası ülkede skandal olarak değerlendirilirken Roma, 5 oyuncu değişikliği kuralından sonra oyuncu değiştirme konusunda kural hatası yapan ilk kulüp olarak da tarihe geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.