Hava Durumu

İtalya'da normalleşme başladı

İtalya'da vaka sayılarında yatay seyir devam ederken, hayatın normale dönmesiyle ilgili önemli bir adım atıldı. Kademeli normale dönüşün ikinci aşaması başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2020 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2020 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İtalya'da normalleşme başladı

Dünyada en çok ölüm vakasının görüldüğü ikinci ülke İtalya, normalleşme adımları atmaya başladı. Yaklaşık 29 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede ticaret, günlük hayat ve kamu hizmetlerinde kısıtlamalar gevşeildi.

İnşaat, imalat ve toptan ticaret sektörlerinde çalışan 4.4 milyon kişi işbaşı yaptı. İnsanların aile yakınlarını ziyaret etmelerine izin verildi, toplu olmamak şartıyla spor yapmanın önü açıldı. Park ve bahçeler kullanıma açıldı. Ancak kamuya açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

İtalya yeni süreci, "virüsle yaşanacak dönem" olarak tanımlıyor. Amaç, sosyal hayatı durdurmadan virüsle mücadele etmek. Ülkede izin belgesiyle sokağa çıkma uygulaması devam ediyor. Daha önce tamamen durdurulan toplu taşıma da yarı kapasiteyle hizmet dönemi başladı. Yerel yönetimler, otobüsleri sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenledi.

Ülkede ilk ve orta dereceli okulların henüz açılması gündemde değil. Ancak üniversitelerde sınav ve etkinlikler yapılabilecek.

Normalleşme adımlarıyla ilgili bir Başbakanlık kararnamesine göre, 11 Mayıs'ta kütüphane, sergi, müzeler, 1 Haziran'dan itibaren ise restoran, kafe ve kuaför salonları açılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.