Hava Durumu

İtalya restoranları ve barları yeniden açıyor

Avrupa'da corona virüsün en etkili olduğu ülkelerden İtalya, önlemleri büyük ölçüde gevşetiyor. Önce bazı sektörlerdeki fabrikaların açılmasına izin veren İtalya, Pazartesi gününden itibaren de aralarında restoran ve barların da olduğu küçük işletmeleri açmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İtalya restoranları ve barları yeniden açıyor

Corona virüs nedeniyle 31 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği İtalya, ülkeyi normalleştirme yönünde önemli bir adım atıyor.

Bloomberg'in elde ettiği taslak belgeye göre aralarında restoranlar ve barların da olduğu tüm perakende işletmeler Pazartesi gününden itibaren yeniden açılacak. Aynı zamanda İtalyanlara kendi bölgelerinde tam dolaşım serbestisi de sağlanacak.

İtalya, Mart ayının başından itibaren Corona virüsün yayılmasını engellemek için ekonomiyi kapatma kararı almış ve ülkedeki üretim durmuştu. Nisan sonu ve mayıs başından itibaren ise sanayi ve inşaat gibi büyük ölçekli faaliyetlerin kademeli olarak yeniden başlatılması kararı çıkmıştı. Hemen ardından sokağa çıkma kısıtlamaları gevşetilerek spor yapma, dolaşma ve ev ziyaretleri gibi özgürlükler geri verilmişti.

İKİ AYRI KURTARMA PAKETİ

İtalya'da hükümet coronanın ekonomideki etkilerini hafifletmek için Mart ayındaki 25 milyar euroluk paketin ardından Çarşamba akşamı da 55 milyar dolarlık ikinci bir kurtarma paketi açıklamıştı.

Avrupa Komisyonu İtalya ekonomisinin bu yıl yüzde 9.5 daralmasını öngörüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.