Hava Durumu

İtalyan devletinden gövde gösterisi

İtalya'nın en güçlü organize suç örgütü 'Ndrangheta'nın üyesi veya işbirlikçisi olmakla suçlanan 355 kişinin yargılanmasına başlandı. 'Ndrangheta'nın hakim olduğu bölgenin kalbinde açılan toplu yargılamada 400 avukat savunma yapacak, 900 tanık ifade verecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İtalyan devletinden gövde gösterisi

İtalya'nın 1980'lerden sonraki en büyük mafyayla mücadele davası bugün başladı.

İtalya'nın en güçlü organize suç örgütü konumundaki 'Ndrangheta'nın üyesi veya işbirlikçisi olmakla suçlanan 355 kişinin, güneydeki Kalabriya bölgesinde yargılanmasına geçildi.

'Ndrangheta'nın hakim olduğu İtalya'nın en yoksul bölgesinin kalbindeki Lamezia Terme kentinde toplu yargılama için özel dönüştürülen yüksek güvenlikli mahkemede 400 avukat savunma yapacak, 900 tanık ifade verecek.

Mafyanın sessizlik yeminini (omerta) bozarak devlet adına tanıklık yapacak 58 kişinin bulunması da çok büyük bir sayı olarak dikkat çekti.

Son 30 yılın en büyük mafyanın toplu yargılanmasına sahne olacak davanın merkezinde, 'Ndrangheta'nın Mancuso ailesi ile işbirlikçileri var.

Klanla işbirliği yapan siyasetçiler, memurlar, polisler ve beyaz yakalı iş insanlarının da hesap vereceği davanın 2 yıldan uzun sürmesi bekleniyor.

Nitekim sadece sanıkların isimlerinin lakaplarıyla birlikte okunması 3 saat sürdü. Klanın başında bulunan ve 20 yıl hapis yattıktan sonra yeraltına inen Luigi Mancuso 'Amca' lakabıyla anılırken, Hollywood'un mafya filmlerinden fırlamışa benzeyen lakaplar da geçit yaptı: Kurt, Şişko, Caniko, Sarışın, Küçük Keçi, Merdane...

Avrupa'ya tonlarca kokain kaçakçılığını yöneten ve yaklaşık 50 milyar euro ciro elde eden 'Ndrangheta'nın arka bahçesinde böyle bir mahkeme kurmak, İtalyan devleti açısından güç gösterisi niteliğinde.

Davanın mimarı olan ve 30 yıldan uzun süredir polis koruması altında yaşayan İtalya'nın en ünlü mafyayla mücadele savcısı Nicola Gratteri (62) de Kalabriya doğumlu.

Çocukluğunda birlikte futbol oynadığı akranlarını yıllar sonra hapse göndermiş olan Gratteri, 'Kalabriya halkının nefesini ve kalp atışlarını gasp eden boğucu 'Ndrangheta'yı ortadan kaldırmaya yemin ettiğini' belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.