Hava Durumu

İtalyan şirket yolcu uçağını soğuk depolu hava aracına çevirdi

İtalyan uçak şirketi Tecnam, Kovid-19 aşılarının ulaştırılmasına destek olmak için P2012 Travelcare uçağını eksi 85 derece soğuk depolu bir taşıma uçağına dönüştürdü. Böylece her bir Pfizer ve Moderna aşısı dozunun taşınma maliyeti 13.5 dolardan 0.005 dolara düşecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İtalyan şirket yolcu uçağını soğuk depolu hava aracına çevirdi

Kovid-19 aşılarının en ücra bölgelere dahi ulaştırılmasını amaçlayan İtalyan uçak şirketi Tecnam, derin dondurucu üreticisi DESMON işbirliği ile 11 yolcu kapasiteli uçaklarından birini eksi 85 derece soğuk depolu bir taşıma uçağına dönüştürdü. Bu sayede uçak eksi 70 derece sıcaklıkta muhafaza edilmesi gereken Pfizer aşılarını taşıyabilecek.

Dailymail'de yer alan habere göre, soğuk depolu bir kargo uçağına dönüştürülen P2012 Travelcare isimli uçak 115 bin aşıyı 12 saat boyunca taşıyabilme kapasitesine sahip.

Bu yöntemle her bir aşının transfer maliyeti, 0.005 dolara (yaklaşık 4 kuruş) mal oluyor. Ancak alternatif taşıma yöntemleriyle aynı maliyet doz başına 13.5 dolara kadar çıkabiliyor.

Uçak her hava koşulunda seyahat etmesini sağlayacak belgelere sahip. Böylece ana lojistik noktalarından hızlı gönderimlerin yanı sıra büyük uluslararası havalimanları ve ücra uçak pistleri arasında teslimata olanak sağlıyor.

'P2012 TRAVELCARE adil ve etkili aşı dağıtımı için tasarlandı'

Tecnam İdari Yöneticisi Giovanni Pascale Langer uçağın dönüşüm sürecini, şöyle anlattı:

"Aşıda ilk gelişmeler açıklandığında ulaşımın zor olduğu yerleşimlere yardımın gecikeceğini fark ettik. Avrupa'da havalimanlarının yüzde 67'sinin pistleri 1.50 kilometreden kısa olduğu için büyük hava araçlarının iniş yapması mümkün değil.

Hızla harekete geçtik. P2012 TRAVELCARE adil ve etkili aşı dağıtımı için tasarlandı. Kovid'den arınmış bir dünya için olan mücadelede bizim katkımızdır. P2012 platformunun kullanımı bu görevin de ötesinde olacak. Bugün aşı tedariğini sağlayacak, yarın yerleşimlere farklı yönlerde hizmet edecek çünkü platform bir saatten kısa bir sürede başka amaca hizmet edecek şekilde yeniden ayarlanabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.