Hava Durumu

İtalyan yetkiliden ürküten salgın açıklaması!

İtalya'da koronavirüs kabusu toplam vaka sayısı 2 milyon 500 bini aştı. İtalya İlaç Ajansı (AIFA) direktörü Giorgio Palu, "Hayvanlardan bulaşacak başka virüsler ve pandemiler olacak" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İtalyan yetkiliden ürküten salgın açıklaması!

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, İtalya KOVID-19 virüsünün genetik yapısını incelemek için ulusal bir konsorsiyum kurdu. Roma'daki Sağlık Bakanlığı binasında yapılan basın toplantısında, konsorsiyumun amacının COVID-19'un gelişimini takip etmek ve aşılamaya karşı bağışıklık tepkisini izlemek olduğu belirtildi.

İtalya İlaç Ajansı AIFA'nın direktörü Giorgio Palù, ise endişelendiren açıklamalarda bulundu. Palù "Bu, göreceğimiz pandemilerden yalnızca biri. Çünkü diğer salgınlar da hayvanlar dünyasından gelecek. Ve hayvanlardan bulaşacak başka virüsler ve pandemiler de yaşanacak. Bu pandemi üzerinde çalışma fırsatını kaçıramayız" dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri ise konsorsiyumun Avrupa düzeyinde de bir ağ içinde çalışmayı sağlayacağını ve ekonomiye de hizmet edeceğini söyledi ve "Çünkü bu virüsle önümüzde uzun bir yol var diye ekledi.İtalya'da toplam vaka sayısı 2,5 milyonu aşarken ülkede 15 bin 204 yeni vaka tespit edildiği belirtildi. Son 24 saatte 467 kişinin hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybının ise 86 bin 889'ye yükseldiğini açıklandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.