Hava Durumu

İTSO'dan kadın üyelerine çiçek

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. İTSO yönetimi, kadınlar günü dolayısıyla 415 kadın üyesine ve ilçedeki kamu kurumlarında çalışan kadın yöneticilere birer çiçek gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İTSO'dan kadın üyelerine çiçek

İTSO ayrıca çalışan kadınların karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu bir konferans düzenledi. İTSO Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayan Başkan Metin Anıl, kadınların hayatın her alanında varlığını hissettirdiğini ifade ederek, sevgisi ve merhametiyle ailesini güçlü temellere yaslandıran, emeğiyle çalışma ve sosyal hayatının içinde yer alan kadınların el üstünde tutulması gerektiğini söyledi. Tarihte de günümüzde de kadınların, medeniyetlerin, kültürlerin oluşmasında çok önemli yerlere sahip olduğunu dile getiren Anıl, kadınlar günü kutlamasının dayanağının emekçi kadınların mücadelesiyle başladığını hatırlattı.

Çalışma hayatında yer alan kadınların başarı hikâyelerine tanık olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Başkan Anıl, "Tük kadını, Kurtuluş Savaşı sırasında cephe arkasında fedakârca çalışarak cephedeki eşinin, kardeşinin yanında mücadelesini vermiştir. Onlar hayatımızın yarısından fazlasıdır. Bir anne, bir eşten, bir çalışan kadından çok daha fazlasıdır. Geçmişimizde yer aldıkları gibi geleceğimizin şekillenmesinde de onların payı her zaman büyük olacaktır. Böylesine değerli bir varlığı, fırsat eşitliği ile, şiddetten koruyarak, saygı ve sevgiyle hak ettiği konuma getirmeliyiz" dedi.

İTSO Başkanı Metin Anıl, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenecek kadın kurultayına katılmak üzere Ankara'ya giderken İnegöl yakınlarındaki kazada hayatını kaybeden kadınlara Allah'tan rahmet, yaralılara baş sağlığı diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.