Hava Durumu

İYİ Parti Bursa, bu kez Azerbaycan ve Karabağ için sahadaydı

İYİ Parti Bursa Teşkilatı, Azerbaycan bayraklarıyla donatılan araçlarla Bursa'da Karabağ'a destek konvoyu düzenledi. Sonrasında Kent Meydanı'ndaki nokta mitinginde bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Ateşkes, Karabağ'ın esaretinin devamı demektir ve asla kabul edilemez" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2020 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İYİ Parti Bursa, bu kez Azerbaycan ve Karabağ için sahadaydı

Sözlerine Azerbaycanlı ünlü şair ve yazar Bahtiyar Vahapzade'nin "Azerbaycan-Türkiye" adlı şiiriyle başlayan Türkoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

Değerli Bursalılar, Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Sevgili Basın Mensupları;

İşte böylesine anlamlı dizelerle sesleniyor Azerbaycanlı Milli Şair ve Yazar Bahtiyar Vahapzade.

Kökü bir, tarihi bir, dili bir, dini bir bu iki güzel ülkenin kardeşliği, bundan daha güzel nasıl anlatılabilirdi ki?

Türk Dünyası'nın ünlü şairi ve Azerbaycan'ın özgürlük kahramanlarından olan, daha çok da, Türkiye-Azerbaycan dostluğu için yoğun çaba harcamasıyla tanınan merhum Bahtiyar Vahapzade'yi rahmetle anıyoruz.

Vahapzade gibi örnek şahsiyetlerin bıkmadan, yılmadan, usanmadan verdiği Hür ve Bağımsız Azerbaycan mücadelesi, aslında Büyük Türk Dünyası Davası mücadelesidir ve bu kutlu dava; Türkler bu dünya coğrafyasının en önemli unsurları olduğu sürece ebediyen devam edecektir.

KARABAĞ TÜRKTÜR TÜRK KALACAKTIR

Kıymetli Dostlar, Değerli Bursalılar;

Can Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'nin 1992 yılından beri tam 28 yıldır, Ermenistan'ın işgali altında olması, Türk Dünyası adına yürekleri dağlayan bir acı gerçek olarak karşımızda duruyordu.

Ve yıllar sonra ilk kez Karabağ'ın azatlığa kavuşturulmasıyla ilgili bir fırsat doğmuştu.

Azerbaycan Ordusu'nun belli başlı yerleşim bölgelerini bir bir geri almaya başlamasıyla birlikte, muhtemel bir Karabağ zaferini kutlama hazırlığı yapıyorduk ki, emperyalist oyunlar yine devreye girdi.

Buradan yüksek sesle haykırıyoruz;

Can Azerbaycan'a dayatılan ateşkes, Karabağ zulmünün devam etmesini arzu edenlerin başvurduğu, kelimenin tam anlamıyla bir barış aldatmacasıdır.

AZERBAYCAN VE TÜRKİYE BU OYUNA DÜŞMEMELİDİR

Çünkü gerçek barış, ancak ve ancak Azerbaycan'a ait bir Türk toprağı olan

Karabağ'ın, özgürlüğüne kavuşturulmasıyla mümkün olacaktır. Dağlık Karabağ Bölgesi'nde Ermenistan'ın haksız ilhakı devam ettiği sürece herhangi bir barış ve istikrardan asla söz edilemez.

Azerbaycan'daki kardeşlerimizin yaşadığı acılar, hüzünler ve yürek yangınlarını dindirmenin tek yolu vardır ki, o da Karabağ'ın azatlığıdır.

Bizler, "İki Devlet Bir Millet" olarak gördüğümüz Azerbaycan'daki kardeşlerimizin dertleriyle dertlenen bir ülkenin, milli ve manevi değerlerine sahip evlatlarıyız.

Bilinmelidir ki;

Ateşkes, Karabağ'ın tutsaklığının devamı için öngörülmüş oyun içinde oyundur ve Ermenistan'ın saldırganlığını asla durdurmayacaktır.

Savaş sırasında askeri alandan kaçan ve sivil halkı hedef alarak soykırımcı yüzünü bir kez daha gösteren Ermenistan saldırganlığı, Türk düşmanlığı üzerine kurgulanmış ve iflah olmaz bir tarihsel alışkanlıktır.

Bu gerçek geçmişte de böyledir, bugün de böyledir.

Karabağ işgali de, gerçekte, emperyalizmin insanları birbirlerine kırdırma politikalarının ürünüdür ve Ermenistan Yönetimi'nin de bu oyuna bile, isteye gelmesidir.

BUNUN ADI TÜRK DÜŞMANLIĞIDIR

Hocalı'da bir gecede çoluk çocuk, genç yaşlı demeden 613 Türkün Ermenistan Ordusu tarafından acımasızca katledilmesinin nedeni de budur.

Özetle Can Azerbaycan'a yapılan saldırılar, toprak işgalinin de ötesinde, aslında Türk düşmanlığına dayanan ve egemen güçlerce devamlı kışkırtılan çirkin politikaların bir uzantısıdır.

Yakın geçmişte binlerce kardeşimizin katledilmesinin ve Azerbaycan topraklarının neredeyse beşte birinin işgal altında olmasının sebebi de budur.

Gerçek çözüm ancak Karabağ'ın yeniden hürriyetine kavuşturulması ve Karabağlıların, yerlerine yurtlarına geri dönmelerinin sağlanmasıyla gelecektir.

Büyük Türk Dünyası'nın birlik beraberlik içinde olması ve dayanışma içinde bulunması ise daha başka acıların, kederlerin yaşanmasının önüne geçecektir.

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı olarak bizler her zaman Can Azerbaycan'ın ve kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmayı da sürdüreceğiz.

BAKIN MERHUM ELÇİBEY NE DİYOR?

Kıymetli Dostlar;

Gelin, hayatı boyunca Türk Dünyası'nın birleşmesi ve kardeşliği için mücadele eden Azerbaycan'ın 2. Cumhurbaşkanı Merhum Ebulfeyz Elçibey'in sözleriyle bitirelim. Bakın Rahmetli Elçibey ne diyor?

'Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, nasıl Türkleri esaret zincirinin aşağılayıcı boyunduruğundan çekip çıkarttıysa, bunu milletine duyduğu güvenle, milletiyle beraber başardıysa, Azerbaycan da aynı yoldan gidecektir. Maksadımız Mehmet Emin Resulzade'nin ideallerini elde bayrak tutarak hayata geçirmek, bunu yaparken de Atatürk'ün metot ve usullerinden istifade etmektir. Ben de Türk milletinin bir evladıyım ve işte bunun için Atatürk'ün askeriyim.'

Ne Mutlu Türküm Diyene..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.