Hava Durumu

İYİ Parti Bursa'dan "İktidarın Eğitim Politikası ve Pandeminin Etkisi" açıklaması

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'ndan, "İktidarın eğitim politikası ve pandeminin etkisi" konulu basın açıklaması gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İYİ Parti Bursa'dan "İktidarın Eğitim Politikası ve Pandeminin Etkisi" açıklaması

HABER: Merve ÖZDEMİR

Programda partililer eğitim sıkıntısında gelinen son noktada buluştu.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'nun da aralarında bulunduğu basın açıklamasında konuşan İYİ Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı ve Eğitim Politikaları Başkanı Erdal Ay, 2020-21 eğitim öğretim yılı güz döneminin bittiği şu günlerde, 18 yıllık iktidarın, ekonomi başta olmak üzere pek çok konuda olduğu gibi Eğitim-Öğretim alanında da sınıfta kaldığını söylerken sözlerine şöyle devam etti, "Bir tarafta her sene eğitim sisteminde değişiklikler yapan siyasiler ve idareciler, diğer tarafta ise deneme tahtasına dönmüş öğrenciler; sonuç itibari ile de içinden çıkılmaz bir hal almış olan milli eğitim sistemi... Bursa'mızda onlarca, ülkemizde ise yüzlerce, yeniden yapılmak üzere yıkılan ama her nedense bir türlü yapılmayan okullarımız var. Oysa ki, yaklaşık 10 aydır yapılan uzaktan eğitim uygulaması, okulları yenilemek için son derece önemli bir fırsat yaratmıştı.

İnşaatçılığı ile övünen, ekonomik kalkınmayı dağa, taşa, ovaya, bayıra beton atmaya endeksleyen bu iktidar, okullarımızın yenilenmesi konusunda tam anlamıyla sınıfta kalmıştır." dedi.

ÖZEL OKULLAR ÖKSÜZ KALDI, FATİH PROJESİ FOS ÇIKTI!

2018-19 Eğitim Öğretim Yılı raporuna göre, Türkiye'de 54.732 resmi, 13.679 özel okul bulunuyor. 2003 yılında özel okulların resmi okullara oranı sadece yüzde 2 iken bugün bu oran yüzde 25'e çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Ancak ne yazık ki, hükümet eliyle çoğaltılan özel okullar, pandemi sürecinde yine aynı iktidar tarafından yalnız ve yakıcı sorunlarıyla baş başa bırakıldı.Milyonlarca öğrencimizin olduğu ülkemizde sadece 150.000 tablet dağıtılabilmiş, övünerek açıklanan FATİH projesi ile vaat edilenlerin hiçbiri gerçekleşmemiştir. Çocuklarımız, ebeveynlerinin cep telefonlarını da kullanarak, 3 kişi ile aynı anda eğitim almak zorunda bırakılmıştır. Durum son derece vahimdir. Eğitimin adeta dağlar kadar sorunu vardır ve burada ancak belli başlı olanlarını dile getirebildik.Bizler eğitim öğretimimizin tüm sorunlarının; demokrat, kalkınmacı, milliyetçi bir iktidar vadeden İYİ Parti'nin donanımlı kadrolarıyla çözüleceğine yürekten inanıyor, bunun için mücadele veriyoruz." İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.