Hava Durumu

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu: Eğitimde yeni bir bakış açısı şart

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, eğitimde yeni bir bakış açısının şart olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2021 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2021 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu: Eğitimde yeni bir bakış açısı şart

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı Basın açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlerle ilgili görüşlerine yer veren Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Başöğretmenimiz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir' derken, eğitimcilerin ne denli önemli bir işlev üstlendiğini gerçekten çok veciz bir sözle ortaya koymadı mı? Bildiğiniz gibi; Büyük Atatürk, 24 Kasım 1928'de, Dönemin Bakanlar Kurulu'nun 'Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği teklifini kabul etti. 100'üncü doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, onun 'Başöğretmen' oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmaya başlandı. Bu kutlamalar, 26 Kasım 1992'de de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararla resmîyet kazandı.

Ancak maalesef, öğretmenlere verilen kıymet, sürekli kağıt üzerinde kaldı. Kamuda ve özel sektörde görev yapan öğretmen kardeşlerimizin özlük hakları başta olmak üzere belli başlı sorunları giderek katlandıkça katlandı."

Eğitimde yeni bir bakış açısının şart olduğunu söyleyen Türkoğlu, "Bunun yolu da; öğretmen yetiştiren fakültelerin kontenjanlarının yeniden ele alınmasından, ücretli öğretmenlik uygulamasının sistematize edilmesinden, sektöre emek verenlerin emeklilik şartlarının iyileştirilmesinden ve 3600 ek göstergenin bir an önce gerçekleştirilmesinden geçmektedir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.