Hava Durumu

İYİ Parti'den Emre Kınay açıklaması!

Yerel seçimlerde İYİ Parti'den Kadıköy Belediye Başkan Adayı olan tiyatrocu Emre Kınay'ın katıldığı bir TV programında, "Ben sosyalistim. Milliyetçi kimliğiyle hiç kimse kapımdan giremez" ifadeleri üzerine İYİ Parti'den açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2020 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2020 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İYİ Parti'den Emre Kınay açıklaması!

Yapılan son yerel seçimde İYİ Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı olan ve tiyatrocu Emre Kınay, Haber Global ekranlarında yayınlanan 'Jülide Ateş'le 40' programında yaptığı açıklamada, "Meral Hanım hatırlayacaktır, 'Benim kapıma sizin aracılığınızla herhangi bir milliyetçilik kimliğiyle gelen birini, siz bile gönderseniz almam. Kabul ediyorsanız adayınız olayım' dedim. Sosyalist olduğumu biliyor musunuz? Evet. Kabul ediyor musunuz? Evet..." ifadelerini kullanmıştı.

Kınay'ın bu açıklaması MHP kanadında tepkiye yol açtı. Genel Başkanı Yardımcısı Mevlüt Karakaya Twitter hesabından, Akşener'in bu şartı kabul etmesine işaret ederek, "Bu ne kepazelik Allah aşkına! MHP'de ülkücülüğümü yaşayamıyorum diyenler, şimdi mutlu musunuz?" diye yazdı.

"SÖZLERİ SAPTIRILDI"

İİYİ Parti Kadıköy İlçe Başkanı Alper Akdoğan tarafından yapılan açıklamada, Kınay'ın sözlerinin saptırıldığı belirtilerek, "Sayın Kınay, belediye başkanı seçilmesi durumunda, hiçbir kimlik ve ideolojiye bir ayrım yapmayacağını ve iltimas tanımayacağını kastetmiştir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Sayın Kınay'ı aday adayı olarak belirlenirken, Bakırköy Belediyesi'nde 18 yıllık bir iş tecrübesinin olması, 'belediyecilik faaliyetlerine ve işleyişine' vakıf olması, Kadıköy halkı tarafından kabul görmüş bir sanatçı olması, geçmişinde herhangi bir leke olmayışı ve çalışkanlığını göz önünde bulundurduk.

* Kendisinin aynı programda da zikrettiği gibi Atatürk'ün mirası olan Cumhuriyetimizin, demokratik, laik sosyal hukuk devletinin ve devletin temel niteliklerinin tanımlandığı anayasamızın değişmez maddelerinde bir görüş ayrılığımız yoktur.

* Ayrıca Kadıköy'ün her noktasına hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet etmek konusunda da bir ihtilafımız olmadı. Seçim döneminde ortaya koyduğumuz projeler ortak akıl ile üretilmiş olup tamamı daha iyi bir Kadıköy içindir.

* Seçim çalışmalarımız sürecinde benim ve tüm teşkilatımın Türk milliyetçiliği ülkümüzden hiçbir şart ve şekilde taviz vermeden girdiğimiz her ortamda yılmaz doğrultudaki görüşlerimizi açık yüreklilikle sahip çıktığımızın en büyük şahidi de sanatçının bizatihi kendisidir.

* Hal böyleyken Kınay'ın programda verdiği cevabın saptırıldığını gördükten hemen sonra yaptığı açıklamada çok açık bir dille 'Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, hiçbir kimlik ve ideolojiye bir ayrım yapmayacağı, iltimas tanımayacağını kastettiğini' söylemesi bilinçli olarak bazı kiralık kalemler tarafından görmezden gelinmektedir.

"BURADAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ"

* Son olarak konuyu mecrasından saptırarak sahip oldukları medya gücü ile genel başkanımızın üzerine gitmeye çalışan biçarelere seslenmek istiyorum. Genel başkanımızın milliyetçiliğinin sadakası dahi sizlere ömür boyu yeter! Buradan size ekmek çıkmaz!"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.