Hava Durumu

İzmir'de FETÖ operasyonu: 72 gözaltı

İzmir'de düzenlenen FETÖ operasyonunda 72 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında FETÖ'nün sözde il imamları da bulunuyor. Operasyonda TSK ve Emniyet'e sızmış örgüt üyeleri de yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2018 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2018 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İzmir'de FETÖ operasyonu: 72 gözaltı

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, istihbarat birimlerinin kentin çeşitli ilçelerinde belirlediği 118 gaybubet evine operasyon düzenlendi. Operasyonda 72 kişi gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre göre İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Mali Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerinin FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında 118 gaybubet evi tespit edildi. Yapılan takipte, evlerde halen 3 ayrı grubun FETÖ/PDY için çalışmalar yürüttüğü belirlendi.

Türkiye genelinde yöneticilik görevi üstlenmiş örgüt mensuplarının yakalanmamak için bölge değiştirerek faaliyetlerine devam ettiği, cezaevinde yatan şüphelilerin ailelerine örgütün himmet yöntemi ile topladıkları paraları dağıttıkları, gaybubet evlerinin kiralarını ödedikleri ve örgüt içerisinde bugünler geçecek algısı ile birbirlerini motive etmeye çalıştıkları iddia ediliyor.

Yapılan baskınlarda, örgütün sözde İzmir il imamı, Ağrı, Ardahan, Balıkesir ve Trabzon eski il imamları, Karadeniz eski bölge imamı, eğitim sorumluları ile emniyet ve TSK mensuplarının mahrem imamları olduğu iddia edilen çok sayıda kişi yakalandı.

CEP TELEFONLARI PENCERELERDEN ATTILAR

Baskınlar sırasında polis ekiplerini karşılarında gören bazı şüpheliler cep telefonlarını balkon ve pencerelerden dışarı fırlattı. Polislerin sokaklarda yaptığı aramalarda evlerden atılan 12 cep telefonu bulundu. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, baskın yapılan evlerden birinin bulunduğu apartmanda ikamet edenlerin tamamının FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia ediliyor. Binadakilerin tamamı gözaltına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.