Hava Durumu

İznik Gölü'nde kaçak avlananların ağlarına el konuldu!

İznik Gölü'nde kaçak avlananların 2 bin 400 metre ağına el konulurken, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın olaya tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2017 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2017 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İznik Gölü'nde kaçak avlananların ağlarına el konuldu!

Bursa'nın İznik Gölü'nde yaşanan balık ölümlerinin ardından Jandarma ekipleri harekete geçti. İznik ilçe Jandarma Bot Komutanlığının son bir ay içinde kaçak avlanan balıkçılara ait toplam 2 bin 400 metre ağına el koyarken, ayrıca kaçak avlanan 34 balıkçı hakkında da yasal işlem yaparak 30 bin lira para cezası kesti. İznik Gölü'nde yaşanan balık ölümlerinin başlıca sebeplerinden birinin kaçak avlanma olduğunu belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, "Kaçak avcılık yapan şahıslar daha çok balık tutabilmek adına suda dinamit patlatarak ciddi zarara sebebiyet veriyor. İznik Gölü'nün analizleri yeni geldi, sonuçlara göre göl geçen seneye göre yüzde 10 daha temiz" diye konuştu.
İznik Gölü'nde 15 Mart ile 15 Temmuz tarihleri arasında avcılığın yasak olduğunu belirten Sargın, "Fakat kaçak avcılar bu tarihler içinde avlanmaya devam ediyor. Gölde bulunan İsrail Sazanı cinsi balıkları yakalayarak kafese koyan avcılar satamadıkları zaman göle geri bırakıyor. Geçen hafta göle yakın iki köyden gölde dinamit patlatıldığına dair ihbar geldi. Bu ihbarları inceliyoruz. Gölden alınan bitki dokusu ve balık çeşitleri incelenmek üzere İzmir'de bulunan laboratuvara gönderildi. Sonuçları bir hafta içerisinde gelecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.