Hava Durumu

'Jandarma komutanıyım' yalanıyla dolandırdılar

Hüseyin ve Kadriye Çakır çiftinin evine gelen ve kendisini jandarma komutanı olarak tanıtarak 20 çeyrek altın, 8 bin TL ve 8 burma bileziği alıp, kaçan şüpheliyi yakalamak için İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi'nce (JASAT) başlatılan çalışmada, dolandırıcının kimliği belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2020 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2020 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Jandarma komutanıyım' yalanıyla dolandırdılar

Şüphelinin T.A. olduğunun belirlenmesinin ardından çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Ekipler, görüntülerden şüphelinin bindiği aracın özelliklerini belirledi. Jandarma ekipleri çalışma sonucunda bu araca benzeyen 586 aracı taradı. Şüpheli araç tespit edilerek takibe alındı. Takibin ardından dolandırıcı T.A. ve ona yardım eden F.Y. altınları satmak için gittikleri Şarkışla ilçesinde yakalandı.

MAĞDURU TANIYAN ARKADAŞLARINDAN BİLGİ ALMIŞLAR

Gözaltına alınan şüpheliler, jandarma karakoluna götürüldü. Şüpheliler ilk ifadelerinde, Yıldızeli Yolkaya'daki çifti, cezaevinde hükümlü olarak bulunan ve mağduru tanıyan arkadaşlarının verdiği bilgiler doğrultusunda tespit ettiklerini anlattı. Şüpheliler, bu sayede çiftin evinde fazla miktarda altın ve para olduğunu öğrendiklerini itiraf etti. 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.