Hava Durumu

Jandarmadan kurban dolandırıcılarına karşı önlem

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kurban Bayramı için Van, Kars, Ardahan ve Erzurum gibi doğu illerinden gelen hayvan satıcılarını dolandırıcılara karşı uyardı. Sahte para konusunda satıcılara broşür dağıtan jandarma hayvan sahiplerinden dikkatli olmalarını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2012 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2012 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Jandarmadan kurban dolandırıcılarına karşı önlem

Bursa İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Yıldırım ilçesinde kurulan İsabey Hayvan Pazarı'nda büyük ve küçükbaş kurbanlıkların satışına başlanması üzerine hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı güvenlik önlemlerini arttırdı. Hayvan pazarında resmi ve sivil ekiplerle birlikte motorize Jandarma Asayiş timleri de görev yapıyor. Jandarma, Kurban Bayramı'nda hayvanlarını satmak için Van, Erzurum, Kars, Ardahan gibi doğudan Bursa'ya gelen hayvan satıcılarını dolandırıcılık ve hırsızlık konularına karşı uyarıp broşür dağıttı. Dolandırıcıların özellikle sabah ve akşam saatlerinde ayrıca yoğunluğun olduğu zamanlarda ortaya çıktığını belirten ekipler satıcılarla tek tek görüştü. Bayram öncesi piyasalarda hareketlilik yaşandığını ve bu nedenle para alışverişinin arttığını belirten jandarma bunu fırsat bilen kötü niyetli kişilerin de piyasaya sahte para sürdüğünü anlattı. Banknotun ön yüzünde farklı yerlerde kabartma baskı olduğunu ve bunun dokunulduğunda hissedildiğini belirten Jandarma ekipleri küçük miktardaki bir sahte parayı veren kişinin bile yakalanmasının büyük bir suç örgütünü ortaya çıkartabileceğine dikkat çekerek, hayvan satıcılarının ihbarlarla kendilerine yardımcı olmalarının büyük önem taşıdığını söyledi.

24 saat hayvan pazarlarında olacaklar
Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kurban Bayramı'na kadar pazarlarda huzur ve güvenliği sağlayacak. Hayvanların barındığı alanları inceleyen jandarma ekipleri güvenlik eksiklerini tespit ederek hayvan sahiplerini uyardı. Hayvan hırsızlıklarına karşı alınacak önlemler konusunda özellikle geceleri ahırlarda nöbetleşe uyunması gerektiğini anlattı. Kurban Bayramı nedeniyle hayvan hırsızlıklarında artış olduğunu belirten ekipler hayvanların bulunduğu bölgelerin aydınlatmaları, ikaz ve kapılarının kilitli olması gerektiğini söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.