Hava Durumu

Japonya'dan flaş corona virüsü uyarısı: Evden çalışma oranı artsın

Japon hükümeti, çalışanlar arasında daha sık gözlenen corona virüsü vakalarındaki artış nedeniyle şirketlerin uzaktan çalışma oranını %70'e yükseltmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2020 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Japonya'dan flaş corona virüsü uyarısı: Evden çalışma oranı artsın

Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, hükümetin şirketleri uzaktan çalışmayı artırmaya ve diğer sosyal mesafe tedbirlerini uygulamaya teşvik edeceğini belirtti.

Japonya, yurtdışında on binlerce insanı öldüren kitlesel enfeksiyonlarından kendisini büyük ölçüde korumuş olsa da, Tokyo ve diğer büyük kentlerde görülen vaka artışı ikinci dalga enfeksiyon endişesi yaratıyor.

ÇALIŞMA ORANI YÜZDE 30'A GERİLEDİ

Nishimura, Japon valilerle yaptığı video toplantısında, iş dünyasının liderlerinden, uzaktan çalışma düzeyini bu yıl olağanüstü hal sırasında görülen %70-80 seviyesine çıkarmak için adım atmalarının isteneceğini söyledi. Bakan uzaktan çalışma oranının o zamandan beri yaklaşık %30'a gerilediğini ekledi.

Bakan ayrıca şirketleri aralıklı vardiya uygulamaya ve mesai sonrası iş yemeklerinden kaçınmaya çağırdı. Japonya'da mesai sonrası bar ve restoranlara giden 40-50 yaş grubunda yoğun enfeksiyon kümeleri görülüyor ve vakaların buralarda yoğunlaşması uzmanlar arasında endişe yaratıyor.

Osaka'da vaka sayıları artarken, geçtiğimiz hafta Tokyo, 366 günlük vaka bildirdi. Güneydeki Fukuoka kenti ise Pazar günü günlük 90 vaka bildirdi. Vakalardaki artışa rağmen, hükümet başka bir olağanüstü hal ilan etmeyi planlamıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.