Hava Durumu

Japonya yarından itibaren nükleersiz

Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adasında bulunan Tomari Nükleer Enerji Santrali'nin kapatılmasıyla, Japonya'da çalışır durumda hiçbir nükleer reaktör kalmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2012 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Japonya yarından itibaren nükleersiz
Japonya, geçtiğimiz yıl yaşanan Fukuşima nükleer felaketinin ardından aşamalı olarak ülkedeki 54 reaktörü kapattı. Enerji verimliliği tedbirleri sayesinde, ülkede elektrik sıkıntısı yaşanmadı.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Cenk Levi, "Japonya tüm dünyaya nükleersiz bir geleceğin mümkün olduğunu gösteriyor. Enerji verimliliği ve yoğunluğun doğru dengelemesi sayesinde, nükleersiz yazı, kışa taşımak da mümkün. Türkiye'de, eğer nükleer santral kurulmazsa elektriklerin kesileceği sıklıkla gündeme geliyor. Sanayisi bu kadar gelişmiş bir ülke olan Japonya'da kapatılan nükleer santrallere rağmen elektriklerin kesilmemesi, bu argümanların gerçekçi olmadığının en güzel örneği. Türkiye de dahil tüm ülkeler, hem Japonya'da yaşanan felaketten, hem de 'nükleersiz yaz'dan ders almalı, nükleersiz, güvenli bir gelecek için enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjilere yönelmelidir" dedi.

Greenpeace'in Enerji [D]evrimi raporu, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji ile tüm dünyada 2050 yılına dek enerji ihtiyacımızın %95'inin yenilenebilir enerjilerden karşılanabileceğini gönderiyor.






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.