Hava Durumu

Jinekolog muayenehanesinde ayakları ve ağzı bağlı bulundu!

İstanbul Şişli'de 2005 yılında ağzı bantlı halde 23 yerinden bıçaklanmış olarak çalıştığı muayenehanede bulunan 45 yaşındaki Mualla Irmak cinayetinde 16 yıl sonra bir şüpheliye dava açıldı. Irmak'ın ağzının bantlandığı koli bandında parmak izi tespit edilen Irak vatandaşı M.K.M.B hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2021 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2021 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Jinekolog muayenehanesinde ayakları ve ağzı bağlı bulundu!

İstanbul Şişli'de yaşayan 42 yaşındaki Mualla Irmak'ın cesedi 25 Mart 2005 günü yanında sekreter olarak çalıştığı jinekolog M.A'nın muayenehanesinde bulunmuştu. Ayakları ve ağzı koli bandıyla bantlı ve 23 yerinden bıçaklanan Mualla Irmak'ın ölmeden önce cinsel saldırıya uğradığı tespit edilmişti. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan savcılık uzun yıllar bir şüpheli tespit edememişti. Ancak 2016 yılında yeniden dosyayı ele alan savcılık Mualla Irmak'ın atletindeki DNA'nın Serkan G.'ye ait olduğunu tespit etti.

TEK ŞÜPHELİ CEZAEVİNDE ÖLD

Tutuklanan Serkan G., "kasten insan öldürmek" ve "cinsel saldırı" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak dosya Yargıtay aşamasındayken Serkan G. cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybedince dava düşürüldü

16 YIL SONRA YAKALAND

Dosyayı kapatmayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mualla Irmak'ın ağzının kapatılması için kullanılan koli bandının üzerindeki parmak izinin sahibi bulmak için yeniden çalışma başlattı. Derinleştirilen incelemeler sonucu parmak izinin 6 adet farklı sahte kimlik kullanan Irak vatandaşı M.K.M.B. isimli şahsa ait olduğu tespit edildi. Yapılan operasyonla 1 Aralık 2020 tarihinde tutuklanan M.K.M.B hakkında kasten insan öldürmek" ve "cinsel saldırı" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep edildi.

"KENDİNİ SAVUNMASINI ENGELLEDİ

Hazırlanan iddianamede M.K.M.B'nin muayenehaneye Serkan G. ile birlikte gittiği, ve Mualla Irmak'ın ağzını koli bandı ile kapatarak Serkan G.'ye yardım ettiği anlatıldı. Sonrasında delilleri karartmak için olay yerini temizlediği anlatılan B.'nin, maktulün ağzını bağlayarak serbest hareket etmesini, kendisini savunmasını ve bağırarak yardım istemesini engelleyerek öldürme eyleminin gerçekleştiği iddianamede anlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.