Hava Durumu

Joe Biden yardımcısını seçti!

ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın rakibi Joe Biden, başkan yardımcısı olarak Kalifornia Senatörü Kamala Harris'i seçti. Asya kökenli siyah Amerikalı olan Harris, Trump'ın Suriye'den çekilme kararını eleştirmesi ve 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan tasarıyı imzalamasıyla tanınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Joe Biden yardımcısını seçti!

Kamala Harris. ABD başkanlık seçimi için Donald Trump ile yarışan Joe Biden'ın başkan yardımcısı seçtiği isim. Eğer Biden seçilirse Harris, ABD'nin ilk kadın siyah ve asya kökenli başkan yardımcısı unvanına sahip olacak.

Demokrat aday Biden, Harris'i "Bana en iyi yardım edecek kişi" diyerek duyurdu. Harris, Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için yarışa katılmış ancak ön seçimlerde istediği sonuçları elde edemeyince Biden lehine yarıştan çekilmişti.

55 yaşındaki Kaliforniya Senatörü, ABD senatosundaki tek siyahi kadın olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Jamaika ve Hindistan kökenli göçmen bir anne babanın çocuğu. Peki Türkiye için ne ifade ediyor?

Harris, siyasi kariyerinin başladığı dönemlerde 1915 olaylarının "soykırım" olarak tanınmasına destek verdi. Ve Trump'ın Suriye'den çekilme kararını eleştirdi.

Donald Trump, daha önce Biden'ın başkan yardımcısı adayı olarak bir kadını seçecek olmasını bazı erkeklerin "Hakaret olarak görebileceklerini" söylemişti.

Bu arada ABD'de, Connecticut Eyaletinde demokratlar arasında yapılan ön seçimleri, Biden önde tamamladı. Rakiplerinin yarıştan çekilmesi ile demokratların tek adayı olan Biden, Connecticut'ta oyların yüzde 80'ini aldı.

Trump, katıldığı bir radyo programında seçimleri Joe Biden'ın kazanması durumunda ABD halkının Çince öğrenmek zorunda kalabileceğini söyledi. Rakibinin Çin konusundaki tutumunu eleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.