Hava Durumu

Johnson açıkladı: İngiltere'ye giriş çıkışlar kapatılacak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19'un henüz tanımlanamayan çeşitli mutasyonları nedeniyle pazartesi sabah 4'ten itibaren ülkeye tüm giriş çıkışların kapatılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Johnson açıkladı: İngiltere'ye giriş çıkışlar kapatılacak

Yeni uygulamalar kapsamında, İngiltere'ye ülke dışından gelen herkesin 10 gün boyunca kendini karantinaya alması gerekiyor. İsteyenler, karantinalarının beşinci gününde ücret karşılığı test yaptırarak sonucunun negatif çıkması halinde karantinalarını da sonlandırabiliyor. Ayrıca, seyahatten en geç 72 saat içinde yapılmış negatif koronavirüs testi sonucunun seyahat öncesinde ibraz edilmesi de zorunlu hale getirildi.

"EK ÖNLEMLER ALMAK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Johnson, kararın yeni KOVID türlerin yarattığı tehlikeye karşı koruma amaçlı olduğunu ifade etti. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, "Nüfusu korumak için her gün yeni adımlar attığımız bu dönemde böylesine ek önlemler almak hayati önem taşıyor" diyen Johnson açıklamasında, sınırlarda güvenliği artırıcı önlemler alınacağını da sözlerine ekledi. İngiltere, Brezilya'da tespit edilen yeni tür COVID nedeniyle Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere Güney Amerika ülkeleri ile Portekiz'den de uçuşları durdurmuştu. İngiltere ve İrlanda vatandaşları ile oturum sahibi yabancıların seyahat edebileceği, ancak İngiltere'ye varınca 10 günlük karantinaya girmeleri gerektiği belirtildi. İngiltere ve Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni corona virüsü varyantları nedeniyle birçok ülke de bu ülkelere karşı seyahat yasağı başlatmıştı.

1280 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İngiltere'de son 24 saatte 55 bin 761 kişide daha corona virüsü (COVID-19) tespit edildiği, bin 280 kişinin de yaşamını yitirdiği duyuruldu. Ülkede toplam vaka sayısı 3 milyon 316 bin 19'a yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.