Hava Durumu

Kabotaj Bayramı kutlandı

Kabotaj Bayramı çeşitli etkinliklerle Mudanya’da kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2012 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2012 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kabotaj Bayramı kutlandı

Mudanya’da 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren ve 86. yılı kutlanan Kabotaj Bayramı renkli görüntülere sahne oldu. Kabotaj Bayramı’nda Mudanya Liman Başkanı Halil Karakuş, “Bugün kutladığımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Ulu Önder Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği uluslararası başarıların en başında yer alıyor. Ulu Önder Atatürk’ü aziz deniz şehitlerimizi rahmetle anar, halkımızın ve denizcilerimizin bayramını kutlarım” dedi.

Kaymakam Vekili Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Garnizon Komutanı Binbaşı Oğuz Savaş ve Liman Başkanı Halil Karakuş, Mudanya Tahmil Tahliye iskelesinden deniz şehitlerinin anısına çelenk sundular. 3 kategoride yapılan yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Günün en anlamlı yarışı olan yağlı direk yarışında daha evvel yağlı direkten 10 kez bayrağı kapan Ferdi Tabak, 11. kez bayrağı kaparak geleneği sürdürüp hediyesini Kaymakam Vekili Mehmet Yapıcı’dan aldı.

Yarışmalar sonunda protokol ve Mudanyalılar İzzet Kaptan gezi gemisinde Mudanya bandosunun çaldığı hareketli müzikler eşliğinde körfez turuna çıktılar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.