Hava Durumu

Kaçak elektrik kullanımına karşı İHA'lar devrede!

Kars'ta, Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Aras EDAŞ) görevlileri, kaçak elektrik kullanımını ve iletim hatlarındaki arızaları tespit etmek için insansız hava aracı (İHA) kullanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2021 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2021 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaçak elektrik kullanımına karşı İHA'lar devrede!

Aras EDAŞ yetkilileri, keşif ve gözetleme ile operasyonlarda aktif rol alarak askeri açıdan önemli avantajlar sağlayan İHA'ları, sivil alanda da kullanmak için çalışma gerçekleştirdi. Teknolojiyi yakından takip ederek her yıl milyonlarca liralık yatırım yapan Aras EDAŞ, bu çalışmalar sonucu daha aktif ve seri hizmet için bünyesinde yüksek teknolojili bir İHA hizmete soktu.

Yaklaşık 90 dakika havada kalarak 45 kilometrelik alanda uçuş yapabilen İHA, özellikle kaçak elektrik kullanımı ile mücadelede aktif görev yapıyor. Aras EDAŞ İl Koordinatörü Ahmet Mustafa İsabeyoğlu, yüksek teknolojiyle donatılmış termal kameralı İHA ile köyler ve yerleşim alanlar üzerinde uçuş yaparak kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeye çalıştıklarını anlattı.

İHA'nın yararlarına işaret eden İsabeyoğlu, "Yüksek teknoloji ve termal kameralarla ile donatılmış İHA'mız ile köyler veya yerleşim alanları üzerinde yaptığımız uçuşlarla kaçak elektrik kullanımı yapan müşterilerimizi tespit edebiliyoruz. Bu bizim işimizi çok büyük bir oranda rahatlatıyor ve müşterilerimize kaçak elektrik kullanımını engelleyerek daha kaliteli hizmet veriyoruz." ifadesini kullandı. İsabeyoğlu, İHA'nın yaptığı uçuşlarla özellikle kırsal kesimdeki hatlarda olası tel kopması gibi arızaları tespit etme imkanı da bulduklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.