Hava Durumu

Kaçak göçmenleri taşıyan kamyonet devrildi: 1 ölü

Muğla'nın Dalaman ilçesinde 1 kaçağın ölümü ve 13 kaçağında yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından hastanelere kaldırılan yaralıların tedavilerine devam edildiği beliritldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2013 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2013 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kaçak göçmenleri taşıyan kamyonet devrildi: 1 ölü

Dalaman'da dün gece meydana gelen trafik kazasında içinde 35 Afganistan, 5 Suriye, 2 İran'lı bulunan 42 kaçak göçmeni taşıdığı öğrenilen 34 VU 187 plakalı kamyonet, ağırlıktan dolayı yolun çökmesi üzerine Dalaman ilçesi Kille koyu Boynuzbükü mevkiinde uçuruma yuvarlanmıştı. Denize 100 metre kala meydana gelen kazada 1 kişi yaşamını yitirirken, 13 yaralı Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’deki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Kaçaklardan 2'si Muğla, 2'si Dalaman ve 1'i Ortaca'da tedavi altına alınırken, diğer mülteciler Ortaca'daki Kredi Yurtlar Kurumunda gözetim altına alındı. Mültecileri taşıyan panelvan kamyonette 800 litre yakıt ele geçirilirken mültecilerin denize ulaşmaları halinde kıyıda bekleyen tekne ile kaçacakları belirtiliyor. Kazanın olması ile birlikte araç şoförü ve teknenin kaçtığı, kaçaklar hakkında geniş çaplı arama çalışması başlatıldığı öğrenildi.

Kazanın duyulması üzerine, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Dalaman ve Ortaca'daki hastanelere gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Olayla gece boyunca ilgilenen Kaymakam Yılmaz, soruşturma sürecinde mültecilerin tüm ihtiyaçlarının Ortaca ve Dalaman Kaymakamlıklarınca karşılanacağını belirtti.

6 KİŞİ'DE OTOGAR'DA YAKALANDI

Bu arada saat 21.00 sıralarında Dalaman Otogarında mültecilerle alakası bulunan 1'i Batmanlı, 5'i mülteci 6 kişi de göz altına alındı. İddiaya göre, İstanbul'dan otobüse binen 6 kişi, buradan Bursa'ya, ardından İzmir'e, son olarak da Dalaman'a geldiler. Kazadan yarım saat sonra otogarda geri dönmek için bilet arayan şahıslardan şüphelenilmesi üzerine sorguya alınan zanlıların çelişkili ifade vermeleri üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirildiler. Batmanlı olduğu öğrenilen şahıs gözaltında tutulurken, 5 Suriye uyruklu mülteci ise serbest bırakıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.