Hava Durumu

Kadıköy'ün ortasına kovan koydu!

İstanbul Kadıköy'de bakkal işletmeciliği yaptığı bilinen Fatih Bostan, uzun süredir İstanbul'da olması sebebiyle memleketi Rize'ye gidemedi. Memleketindeki doğal yaşamı özlediğini dile getiren Bostan, hasretini giderebilmek için ise Kadıköy'deki bakkalının önüne arı kovanı yerleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2021 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2021 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadıköy'ün ortasına kovan koydu!

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bakkal işletmeciliği yapan Rize doğumlu Fatih Bostan, gençlik yıllarında geldiği İstanbul'dan memleketine temelli olarak dönemedi. Hayatına İstanbul'da devam eden Bostan, memleketindeki doğal ürünlerin de hasretini çekmeye başladı. Memleket hasreti dayanılmaz boyutlara gelince de çareyi İstanbul'da küçük bir rize esintisi oluşturmakta buldu.

LAZ BAKKAL LAKABIYLA TANINIYOR

Kadıköy'de 24 yıldır bakkalı olan Fatih Bostan arılara olan merakını gidermek ve baba mesleğini devam ettirmek için dükkanın önündeki ağaca karakovan kovanı koydu. Çevresinde "Laz Bakkal" lakabıyla tanınan Fatih Bostan, "Rize'de babam yapardı arıcılığı, bu bizim baba mesleği. Rize'ye gidemediğim için burada yapmaya karar verdim. Önce nostalji olarak peteğini koyduk sonra mumunu koyduk, içini döşedik. Oğul aldık. Çok güzel çalışıyor, balda yapıyor. Herkes çok beğendi. Rize'de bilinir, Karadeniz'de bilinir. Karakovan balı her yerde olmuyor. Kadıköy'de olunca görenin dikkatini çekiyor" diye konuştu. Karakovan balının çok faydalı olduğunu söyleyen Bostan yazdığı şiiri de okudu.

"OLSUN, YİYECEĞİZ BALDAN"

Aynı sokakta esnaf olan İbrahim Varol da "Laz Bakkal komşum benim yine yaptı yapacağını. Sokakta ilk defa gördüm böyle kovanı. İnşallah olsun, yiyeceğiz baldan" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.