Hava Durumu

Kadın çiftçiler bilgi yarışmasında ter döktü

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi yarışmasının Marmara bölge finali, büyük çekişmeye sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2012 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2012 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadın çiftçiler bilgi yarışmasında ter döktü
Kadın çiftçilerin zirai konularda bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlamak maksadıyla 2004 yılından beri düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı yarışmanın Marmara bölge finali Bursa'da yapıldı. As Merkez'de yapılan bölge finalinde; Bursa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Düzce ve Sakarya il birincileri ter döktü.

Yarışmada Bursa'nın Yenişehir ilçesinden Gülşen Anyılmaz birinci, Kocaeli'nden Seyhan Elmacı ikinci, Tekirdağ'dan Beyhan Engin üçüncü oldu. Bursalı kadın çiftçi Gülşen Anyılmaz, tarım konusundaki bilgisiyle jüri heyetini hayrete düşürdü.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Bursa Valisi Şahabbettin Harput, geçtiğimiz günlerde yurt dışı seyahati esnasında Şili'ye ceviz almaya giden 2 kişiyle karşılaştığını söyleyerek, "Ceviz almak için ta Şili'ye gidiyorlar. Oysa bizim ülkemizde de ceviz yetişiyor. Ancak Türkiye hala birçok tarım ürününü tam manasıyla değerlendiremiyor. Marmara Bölgesi tarım alanında çok büyük potansiyele sahip. Tarım alanında Hollanda gibi planlı, bilimsel ve disiplinli çalışmalıyız. İşte bu yarışmanın amacı budur. Birkaç insana ödül vermek için değil, tarımın gelişmesi için bu yarışmalar tertipleniyor" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.