Hava Durumu

Kadın cinayetinde 'vicdan' şerhi! İndirim kararı bozuldu

İstanbul'da 6 aylık hamile eşi Sultan Eren'i başına sıktığı tek kurşunla öldürdükten sonra "Biz üç haftalık tatile çıkıyoruz, telefonlarımız kapalı olacak bizi aramayın" yazısını evin kapısına asarak kaçan kocaya verilen müebbet hapis cezası sanık avukatı tarafından indirim talebiyle Yargıtay'a taşındı. Sanık tarafından kadının ölmeden önce söylediği iddia edilen "bebek senden değil etek giy de çık" sözlerinin haksız tahrik indirim nedeni olduğunu belirtilen Yargıtay Ceza Dairesi müebbet hapis cezasını bozdu. Ancak üyelerden birisi karara karşı oy kullanarak vicdanların sesi olacak şerh düştü. Kadının ölmeden önce söylediği o sözün doğru olduğu kabul olsa bile, katilin mazbut ve iffetli bir kadına sürekli olarak başkasından hamile kaldığı suçlamasının ağır bir hakaret olduğunu kaydeden ceza dairesi üyesi, kadının hakaretlerden bunalıp bir anlık kızgınlıkla karşılık vermesinin gayet doğal olduğu notunu düştü.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 08:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadın cinayetinde 'vicdan' şerhi! İndirim kararı bozuldu

İstanbul'da bir inşaat şirketinde çalışan Erencan Eren (24) akrabası Sultan Eren (22) ile 2015 yılında evlendi.

Evlendiklerinde çocuk istemelerine rağmen çocuk sahibi olamayan çiftten Sultan Eren, kist tedavisine başladı. Sultan'ın doktoru kocası Erencan Eren'e de sperm sayımı yaptırmasını söyledi. Ancak Erencan gururuna yediremediğinden bunu yapmadı.

Tedavi sürecinde Sultan hamile kaldı. Erencan Eren ise doktorun tavsiyesini yanlış anlayarak kendisinin yetersiz olduğu sonucunu çıkartarak eşinin başka birinden hamile kalabileceğinden şüphelenmeye başladı. Zaman zaman eşi ile bu yüzden tartışan Erencan Eren, 2017 yılı Ocak ayında yine aynı sebeple eşiyle tartışarak evinde sakladığı tabancayla 6 aylık hamile eşini kafasından vurarak öldürdü. Evin kapısına "Biz üç haftalık tatile çıkıyoruz, telefonlarımız kapalı olacak bizi aramayın" yazısını astıktan sonra valizini alıp otobüsle Tunceli'ye giden zanlı üç gün sonra kaldığı otelde yakalandı.

"KARIMI HERKESTEN ÇOK SEVİYORUM"

Evde arama yapan polis zanlının "Karımı her şeyden, herkesten çok seviyorum. Poyrazım seni de çok seviyorum. Bu hayatta yapamadım, tutunamadım. Sizi cennete kendimi cehenneme gönderiyorum. Herkesten özür dilerim ama babam ve annem sebebim siz oldunuz. Eren Sultan Poyraz" yazdığı notu buldu. Erencan Eren, İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Cumhuriyet Savcısı sanık Eren'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve cezada indirime gidilmemesini talep etti. Mahkeme, 'gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürmek' suçunu işleyen sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemenin oy çokluğuyla verdiği kararda, sanığın savunmasına göre gebe olduğu anlaşılan eşi Sultan Eren'in, "Bebek senden değil. etek giy sokağa öyle çık" şeklinde sözler beyan ettiği söylense de, öldürme olaylarında sanığın kendi kusurlarından kaynaklanan eyleminden dolayı lehine haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar verildi. Mahkeme başkanı Hakim Fatih Taşdemir karara muhalefet şerhi koyarak sanık hakkında haksız tahrik indirimlerinin uygulanmasını istedi.

SANIK AVUKATI DOSYAYI YARGITAYA TAŞIDI

Sanık Erencan Eren'in avukatı, haksız tahrik indirimi uygulanarak sanığını cezasının düşürülmesi için dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından verilen kararda ise Sultan Eren'in sözleri nedeniyle haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiği belirtilerek verilen ceza bozuldu.

DNA SONUÇLARI ÇIKTI

Bozma kararına Yargıtay 1. Ceza Dairesi üyelerinden biri ise karşı oy yazdı. Hakim karara karşı düştüğü notta, dosya kapsamında sanığın iddialarını destekleyen bir delil bulunmadığı, bizzat Erencan'ın anne ve babasının 14 ay birlikte yaşadıkları gelinleri Sultan'ın gayet mazbut bir insan olduğunu, evine ve ailesine bağlı, giyimine kuşamına özen gösterdiğini anlattıklarını, Erencan'ın ise eşinin kendisini aldattığına ilişkin bir anlatımda bulunmadığını söylediklerini belirtti. Katil zanlısının, olay günü eşinin makyaj yaptığını, dışarı çıkmak için giyindiği şeklindeki savunmasının da doğrulanmadığı, aksine kadının makyajsız ve normal kıyafetleri ile ölü bulunduğu, yapılan DNA incelemesi ile bebeğin babasının da sanık olduğunun kesin olduğunu belirten ceza dairesi üyesi, Sultan'ın eşine yönelik sadakat yükümlülüğüne aykırı hiçbir davranışı bulunmamasına rağmen Erencan'ın aşırı kıskançlık göstererek sürekli eşinin kendisini aldattığı ve bebeğin babasının başkası olduğu gerekçesi ile maktulü suçladığını vurguladı.

VİCDANLARIN SESİ OLDU

Olay günü yaşanan tartışma sonrasında Sultan'ın "bebek senden değil, etek giy dışarı çık" dediğinin doğru olarak kabul edilse bile, Erencan'ın mazbut ve iffetli bir kadına sürekli olarak başkasından hamile kaldığı şeklindeki suçlamasının ağır bir hakaret teşkil ettiği, maktulün bu hakaretlerden bunalıp bir anlık kızgınlıkla "bebek senden değil etek giy de çık" şeklinde hakaretlere karşılık vermesinin gayet doğal olduğunu belirten Hakim, "bu söylem haksız tahrik oluşturmayacağı gibi, ilk haksız hareketin sanıktan kaynaklandığı mahkeme kararının onanması yerine bu nedenle bozulması şeklindeki sayın çoğunluğun görüşüne muhalefet ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.