Hava Durumu

Kadın kondomu nedir? Kadın prezervatifi hakkında bilmeniz gerekenler...

Kadın prezervatifleri son zamanda en çok aranan korunma yöntemlerinden biri oldu. Her bir kadının mutlaka bu kadın prezervatifleri hakkında öğrenmesi gereken şeyler var. Halen çoğu kadının bilmediği bu prezervatif türleri tam olarak nedir ve nasıl kullanılır? İşte bu soruların cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2020 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadın kondomu nedir? Kadın prezervatifi hakkında bilmeniz gerekenler...

Her ne kadar yeni bir haber olmasa da kadınların çoğu kadın prezervatifinin varlığından bile haberdar değil. Son zamanlarda giderek popüler olmaya başlayan bu koruyucular hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz bilmiyoruz ama her bir kadının mutlaka bu kadın prezervatifleri hakkında öğrenmesi gereken şeyler var.

1- Daha kolay orgazm sağlıyor

Kadın prezervatifleri (kondom) lateks olmayan nitrilden üretildikleri için vücut sıcaklığıyla ısınabilirler. Bu şekilde kadınlar normale nazaran daha hızlı orgazm olabiliyorlar.

2- Her iki taraf da çok zevk alır

Cinsel ilişki esnasında prezervatifin dış halkası klitorise çarparken iç halkada penis başını uyaracaktır. Yani kadın prezervatifleri sayesinde seks esnasında her iki taraf da daha çok zevk alır.

3- Ekstra koruma sağlıyor

Kadın prezervatiflerin bir diğer özelliği ise hamileliği ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı ekstra koruma sağlaması. Ayrıca bu prezervatifleri, erkek prezervatifleriyle aynı anda kullanabilirsiniz.

4- Takması ve kullanması zor mu?

Kadın prezervatiflerini ilk kez görünce takması zor gibi durabilir. Ama bu durum aslında çok farklı. Çünkü kadın prezervatifini ayakta, yatarak, oturarak istediğiniz pozisyonda rahatça takabilirsiniz.

5- Küresel Kadın Prezervatif Günü

Size bu bilgi biraz ilginç gelebilir ama bu kadar kadın prezervatifleri hakkında konuşup da böyle bir "eşyanın gününü hatırlatmadan olmaz. Evet Uluslararası kadın kondomları günü olarak belirlenmiş bir gün var; Uluslararası Kadın Prezervatif Koalisyonu 2012'de, 16 Eylül tarihini "Küresel Kadın Prezervatif Günü" ilan etmiştir.

6- Kadın prezervatifi nedir? Nasıl kullanılır?

İstenmeyen gebelikten ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için kullanılan, kadınların vajinal kanalına yerleştirerek kullanabileceği lateks ya da poliüretandan yapılmış kese şeklindeki cinsel sağlık ürünüdür. Femidom ('female condom'un yani kadın prezervatifinin kısaltması) olarak da bilinir.

Erkek prezervatifi lateksten yapılırken, artık çoğu kadın prezervatifi poliüretandan yapılıyor. Bunun sebebi, poliüretanın ısı iletebilme özelliğine sahip olması. Bu özelliği ile kadın prezervatifi vajina duvarlarına tutunabiliyor ve ısıyı yüksek oranda geçirerek ilişki sırasında kondomun varlığı çok az hissediliyor.

Kadın prezervatifi silindir biçiminde ve halkası olan iki ucu var. Kapalı olan uçtaki halkanın görevi, rahim ağzını sarmak. Açık uçtaki halka ise vajina girişinin etrafına tutunarak, cinsel hastalık bulaştıran, siğil oluşumuna sebep olan virüslere karşı koruma sağlıyor.

17 cm'lik kadın prezervatifi cinsel ilişkiden sekiz saat kadar önce vajinaya yerleştirilebiliyor Cinsel ilişki sırasında ihtiyaç duyulan kayganlığı sağlayan bir yapıya sahip. Ancak kayganlaştırıcı yağ da kullanabilirsiniz.

Kadın prezervatifi vajinaya doğru yerleştirilirse ve ilişkiden sonra gerektiği biçimde çıkarılırsa yüzde 99 oranında gebeliğe karşı koruma sağlıyor.

Kadın prezervatifi, erkek prezervatifi ile kıyaslandığında bazı avantajlara sahip. Mesela erkek prezervatifi gibi penis üzerinde sıkışmışlık hissi yaratmıyor. Ayrıca ısıyı ileten malzemeden üretilmiş olması, penisin sıcaklığını hissetmeye izin veriyor.

7- İlk kadın prezervatifi

İlk kadın prezervatifi 1980'li yıllarda Danimarkalı Lasse Hessel tarafından tasarlandı ve 10 yıl kadar sonra Fransa'da geliştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.