Hava Durumu

Kadınlar seksten çok yemeği düşünüyor

Az mı yapıyorum, çok mu? Erken mi başladım, geç mi? Yani: Sağlıklı, düzenli, normal bir cinsel hayatım var mı, yok mu? İnsanoğlunu içten içe kemiren seks sorularına, bilim hep yetersiz kaldı. Kinsey’den bugüne kadar yapılmış, en kapsamlı seks araştırmasının sonuçları, cinselliğe dair bazı mitleri yıkacak. Buyurunuz: Seks hakkında merak ettiğiniz ve sormaya çekindiğiniz her şey

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2015 07:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2015 07:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadınlar seksten çok yemeği düşünüyor
Sizce seks ne demek? Soru basit gözükebilir ama şıkları aldatıcı. Seks denince herkesin aynı şeyden bahsettiğini mi düşünüyorsunuz? Kafada aynı görüntüler dolanıyor olabilir mi? ‘Rakamlarla seks: İstatistikler cinsel davranışlarımız hakkında ne diyor?’ kitabının yazarı istatistik uzmanı, Cambridge Üniversitesi profesörü David Spiegelhaler öncelikle şunu bilmenizi istiyor: Söz konusu seks olunca her kafadan bir ses, her sesten bir yalan çıkması çok normal. 1998’de ABD Başkanı Bill Clinton, Monica Lewinsky ile yasak aşk skandalı patlayınca “O kadınla cinsel ilişki yaşamadım” diye kendini savunmuştu. Ortada uzun uzun konuşulan bir oral seks mevzuu olmasına rağmen... Kamuoyunun yüzde 55’i Clinton’a inandı yani oral seksi, seksten saymadı.

101: Ortalama 20 dakika süren seks sonrası genç bir erkeğin yaktığı kalori miktarı

69: Ortalama 20 dakika süren seks sonrası genç bir kadının yaktığı kalori miktarı

Araştırmanın en düşündürücü sonuçlarından biri de şu: Düzenli bir ilişkisi olsun ya da olmasın her yedi kişiden biri seks hayatından mutsuz. Kadınla erkeğin, mutsuzluk oranı neredeyse aynı.

%34 Seks hayatını problemli, sorunlu bulan kadınların oranı

Ankete katılan erkeklerin yüzde 68’si, kadınların yüzde 18’i haftada en az bir kere internette porno seyrettiğini söylüyor.

Söz konusu ‘pozisyon’ olunca kadın erkeğin, erkekse kadının üstte olmasını tercih ediyor; uyumsuzluk da buradan başlıyor. Kadınlar literatüre ‘köpek pozisyonu/doggy style’ olarak geçmiş pozisyona mesafeli, erkeklerin bu merakındaysa düşüş var.

Erkek üstte olmalı: %25 Erkek, %48 Kadın

Kadın üstte olmalı: %33 Erkek, %45 Kadın

Kadınlar en çok 45-54; erkeklerse 16-24 yaş arasında mastürbasyon yapıyor. Yaş 55 olunca kadın da erkek de düzenli bir ilişkisi olmasına rağmen mastürbasyonu, sekse tercih ediyor.

KADINLAR YEMEĞİ DAHA ÇOK ARZULUYOR

Hani şu erkeklerin sekiz saniyede bir seks düşündüğüne dair bir mit dolaşıyor ya... Koca bir yalan olduğunu, sağlıklı bir saniye saniye ölçümün namümkün olduğunu öğreniyoruz. Fakat asıl enteresan olan veri şu: Araştırma kapsamında üniversite öğrencilerine ne kadar seks ve yemek düşündüğü sorulmuş. Kız öğrenciler günde ortalama aklından 15 kez yemek, 10 kez de seks geçiriyor. Bu rakam, erkeklerde 18’e 19.

“SEKS SATAR” KOCA BİR YALAN MI?

Araştırma sonuçları, önce son 20 yılda seksin reklamlardaki hâkimiyetini gösteriyor. Bugün erkek dergilerindeki reklamların yüzde 78’i kadın cinselliği üzerine kurulu. Kadın dergilerindeki meta erkek oranıysa yüzde 49.

ARAŞTIRMA NASIL YAPILDI? BU KİTAP NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bugüne kadar kayıtlara geçmiş en kapsamlı seks araştırması 1940’larda 15 bin kişinin cinsel yaşamını yakından inceleyerek çıkardığı raporla Alferd Kinsey’e aitti. Kinsey’den sonra yapılan araştırmalar hep zayıf bulundu. Shere Hite’ın ‘76’da kadın cinselliği, 78’de erkek cinselliği üzerine yayımladığı raporları akademisyenler tarafından ciddiye alınmadı. İngiliz araştırma şirketi Natsal’ın sonuçlarıysa 60 bin küsur veriye dayanıyor. Anketler, 1990’dan beri her 10 yılda bir yapıldı. Spiegelhalter, kitabında Natsal verilerinin tamamını kullanıyor. ‘Cosmopolitan’, ‘Time Out’ gibi yayınların dünya çapında yaptığı seks anketlerine, prezervatif markalarının araştırmalarına da yer veriliyor.
(KAYNAK: HÜRRİYET/Ali Tufan KOÇ)


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.