Hava Durumu

Kadir Koçdemir'e DAĞ-DER'den destek geldi

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Koçdemir, dağ yöresindeki köy derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Dernek temsilcileri, ‘memleketime borcumu ödemek için bu yola çıktım” diyen Koçdemir’e destek sözü verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2014 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2014 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadir Koçdemir'e DAĞ-DER'den destek geldi

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Koçdemir, Dağ yöresindeki köy derneklerinin temsilcileriyle DAĞ-DER Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. DAĞ-DER Genel Başkanı Mustafa Bay ve Harmancık Belediye Başkan Adayı Yaşar Türk’ün da katıldığı etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dağ yöresinden birisinin büyükşehir belediye başkan adayı olmasından gurur duyduklarını vurgulayan Bay, Koçdemir’e başarılar diledi.

BORCUMU ÖDEYECEĞİM

‘İçinizden birisiyim, sizin kardeşiniz sizin evladınızım’ diyerek sözlerine başlayan Koçdemir, “ Uzun yıllar devlet görevlerinde bulundum. Kaymakamlık, valilik yaptım. Ancak yasa gereği biz kendi memleketimizde görev yapamıyoruz . Bundan dolayı, doğduğum büyüdüğüm, bulunduğum makamlara gelmemde büyük katkısı olan yöremize hizmet edememek, hep içimde bir uhde olarak kaldı. Özellikle yeni yas ile birlikte yetkileri büyük ölçüde artan büyükşehir belediye başkanlığını, yöreme hemşerilerime borcumu ödemenin en doğru yol olarak gördüğüm için bu yola çıktım” diye konuştu.

HAYALET KÖYLER ŞENLENECEK

Dağ yöresinin uzun yıllardır ihmal edildiğini ve kaderine terk edildiğini söyleyen Koçdemir, insanların bölgeden göç etmesi sonucu birçok köyün adeta ‘hayalet köy’e dönüştüğünü ifade ederek, “İnsanların en büyük mutluluğu doğdukları yerlerde doymaktır. Ancak bu güne kadar bizim yöremizde bu sağlanamadı. İnsanlarımız işsizlik, çocuklarının eğitimi gibi sebeplerle Bursa’ya göç etmek zorunda kaldı. Köylerimizle, ilçelerimizle ve hemşerilerimizle bağlarımızı koparmamak için dernekler kurduk. Bunu bir ölçüde olsa da başardık. Eğer, 30 Mart’ta bu kardeşinize görev nasip olursa bundan sonrada bu derneklerimizle birlikte geliştireceğimiz projelerle göçün önüne geçeceğiz. İnsanlarımıza göç acısına, anaların evlat hasretine son vereceğiz. İnsanlarımız doğdukları yerde doyacak ve eğitim alacak. Bu bizim dağ yöresine olan borcumuz. İnşallah bunu birilikte ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Daha sonra söz alan dernek başkanları ve temsilcileri, kendi içlerinden birisi olan Kadir Koçdemir’e destek olacaklarını vurguladı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.