Hava Durumu

Kadir Topbaş: Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye’de yaşayan insanları birbirine düşürmek isteyen bazı güçlerin olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2012 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2012 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kadir Topbaş: Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var

Topbaş, “Bizler başarılar elde ederken birileri ülkeyi kaosa sürüklemek için çaba sarf ediyor. Bu oyunlara gelmezsek dünyada çok farklı noktaya geleceğiz.”dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri’de yapımı devam eden dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Kadir Topbaş, Silivri’de vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Esnafı ziyaret eden Topbaş, ıslah çalışmalarının yapıldığı yere gitti. Burada çalışmalara ilişkin bilgi veren Topbaş, dünyanın çok hızlı bir değişime ve dönüşüme uğradığını söyledi.

Topbaş, “Dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşüm var. Bu değişim ve dönüşümü takip eden ülkeler, ülkelerini geleceğe taşıyabilirler. Yabancı bir ekonomi dergisinde çıkan yazıda Türkiye için  'Türkiye acaba başka bir gezegende mi ?' diye söyleniyor. Bu büyük bir başarıdır. Bizler bu başarıya tanıklık ederken birileri  bizi birbirimize düşürmek nifak çıkarmak ülkeyi kaosa sürüklemek ve başarımıza gölge düşürmek isteyenler var. Bu oyunlara gelmezsek, birbirimizle daha çok pekişirsek ve tutarsak dünyada çok farklı bir noktaya geliriz.” şeklinde konuştu.

'METRO DEVREYE GİRDİĞİ ZAMAN, VATANDAŞ SİLİVRİ’DEN TAKSİM’E GİDEBİLECEK'
Kadir Topbaş  Silivri’ye metronun gelmesiyle Silivri’de yaşayan vatandaşların kent merkezlerine çok rahat ulaşabileceklerinden söz etti. Topbaş, “Dedik ki bu bölgeler kent merkezi ile yakın ilişkiler kurabilmeli. Metro devreye girdiği zaman Silivri’deki bir vatandaşımız metro ile Taksim, Kartal, Sabiha Gökçe Havalimanı gibi her yere rahatlıkla gidebilecek. 2016 yılında çok fazla insan toplu taşımaya önem göstermeye başlayacak. Metrobüsün buraya gelmesi imkansız. Çünkü o sistem Beylikdüzü'ne kadar zor taşıyor. Günde 80 bin insan taşıyor. Daha da yoğunlaştırma imkanımız yok. Bu taraflara kadar gelmek ve düzenleme imkanımız yok.” dedi.


'İSKİ ÇEK KARNESİ ALAMAZKEN, DÖNEMİMİZDE 10 KATRİLYON YATIRIM YAPAR HALE GETİRDİK'
Başkan Kadir Topbaş, AK Parti hükümetinin göreve gelmesiyle, sıfır kredisi olan İSKİ’nin dönemlerinde 10 katrilyon yatırım yapar hale geldiğini söyledi. Topbaş, “İSKİ geçmişte ciddi sıkıntılar yaşamış kurumumuz.  Kredisi bitmiş bir İSKİ’ydi. Çek karnesi alamayacak durumda olan İSKİ dönemimizde 10 katrilyon yatırım yapan hale geldi. Sayın Başbakanımızın döneminden bugüne kadar yaptığı yatırımlar ise 17 katrilyondur. Yatırım maaş bütçe demiyorum. Yatırım olarak yaptığımız iş bu.” ifadelerini kullandı.

'YERİN 30 METRE ALTINDA ATIK SU TÜNELLERİ YAPIYORUZ'
Topbaş, yakın zaman içersinde yerin 30 metre altına atık su tünellerinin inşaa edileceğinden bahsetti. Topbaş, “22 kilometre uzunluğunda, yerin 30 metre altında atık su tünelleri yapıyoruz. Celali, Kumburgaz, Kamiloba bütün bu sahilleri kapsayan bölgedeki atık sular gelecek, Selimpaşa ileri seviyede biyolojik arıtmadan geçerek tertemiz hale gelecek.  Bütün evlerin, sanayinin atık suları tertemiz hale gelecek. Dün Başbakanımızın gösterdiği gibi tertemiz su haline getireceğiz.” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.