Hava Durumu

Kahreden detay... Çocuğunu göremeden şehit olmuş

Diyarbakır'da trafik kazası ihbarı üzerine olay yerinde şehit düşen polis memuru Tansu Aydın'ın 1.5 yıldır çocuğunu görmediği ortaya çıktı. Şehidin ablası Banu İlleez, "Kardeşim evladına hasretle gitti ve bizi asıl üzen acı budur. Bu konuda Adalet Bakanlığından yardım ve kardeşimin çocuğu babasını tanısın istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kahreden detay... Çocuğunu göremeden şehit olmuş
Trafik kazasıyla ilgili tutanak tutarken uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Tansu Aydın’ın, geride bıraktığı hikayesi yürek burktu. 26 Şubat 2014’te ilk eşi Elif’ten boşanan ve geçen Mayıs ayında Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın ile evlenen Tansu Aydın’ın, boşandıktan sonra velayeti annesine verilen kızı Yağmur’u hiç görmediği ortaya çıktı. Şehidin ablası Banu İlleez, Diyarbakır 2’nci Aile Mahkemesi’nin, her ayın 1 ve 3’üncü haftalarında cumartesi-pazar günleri, dini bayramların 2’nci günü ve her yıl temmuz ayının ilk 20 günü Yağmur’un babası ile kalması yönündeki kararına annenin uymadığını söyledi.

ŞEHİT OLMADAN 23 GÜN ÖNCE KIZINI GÖRMEYE GİTMİŞ

Banu İlleez, kardeşinin en son şehit olmadan önce 1 Temmuz’da kızını 20 günlüğüne almak için Afyonkarahisar’a giderken trafik kazası geçirdiğini, hafif yaralanmasına rağmen aracı bırakıp taksi tutarak buluşma yerine gittiğini, ancak eski eşinin çocuğunu getirmediğini ileri sürdü. Banu İlleez, bunun üzerine kardeşinin karakola başvurduğunu, icra yoluyla kızını almak için 3 gün orada beklediğini, ancak yine de kızını alamadığını belirtti.

’YAĞMURUM BABASINI TANISIN, ŞEHİT OLDUĞUNU BİLSİN’

Anlaşamadıkları için boşandığı eşinin mahkeme kararını yerine getirmemesi sonucu kardeşinin yeniden yargıya başvurduğunu, ancak bu süreç beklenirken şehit olduğunu gözyaşları içinde anlatan Banu İlleez, şöyle konuştu: "Evladımızın kaybında ailemizi daha çok üzen kardeşimin, kızı Yağmur’a kavuşamadan hasret gitmesi oldu. Mahkeme kararına uymayan ilk eşi mahkemenin tayin ettiği günlerde çocuğu teslim etmedi. İcra kanalıyla yavrusuna kavuşmayı bekleyen kardeşim, izni dolunca görev yerine döndü. Kardeşim, boşandıktan sonra kızını hiç göremedi. Bizi en çok üzen kardeşimin yavrusuna gerçekten hasret gittiğiydi. O dünyanın en iyi babasıydı. Çok sevecendi. Dünyadaki tek yavrusuna hasret gitti. Ailemizi üzen asıl acı budur. Bu konuda adalet bakanlığı’ndan yardım istiyoruz. Yağmurum babasını tanısın. Babasının ne kadar iyi bir insan olduğunu, vatan uğruna canını feda ettiğini bilmesini istiyoruz. Yağmurum babasını tanısın."

’KARDEŞİMİN YARIM KALAN İŞLERİNİ TAMAMLAYACAĞIM’

En son kardeşinin, "Abla ben çocuğumu ne zaman göreceğim, nasıl göreceğim?" diyerek kendisinden yardım istediğini belirten Banu İlleez, "Hangi birine yanalım. Kardeşimin şehit olduğuna mı evladına hasret gittiğine mi? Kardeşim çok üzgün gitti. Halimizi en çok yıkan budur. En çok istediği evladına kavuşabilmekti. Yardım edemedim kardeşime. Bundan sonra gücümü toplayıp kardeşimin yarım kalan işlerini tamamlayacağım. Onun huzur içinde uyuması için o evladımın babasını tanıması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu kardeşimin bana emaneti. Ve her zaman sahip çıkacağım" diye konuştu. Banu İlleez, kardeşi şehit olduktan sonra da Afyonkarahisar’da olan eski eşinin hiç aramadığını söyledi.

VİETNAMLI EŞİYLE TANIŞMASI

İngilizce öğretmeni olan Banu İlleez, kardeşi Tansu Aydın’ın, Vietnamlı eşiyle nasıl tanıştığını da anlattı. Facebook’ta İngilizce kursuyla ilgili reklam yaparken Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi ile önce kendisinin tanıştığını, yazışmaya başladıklarını ve sonra turist olarak Türkiye’ye geldiğinde onu Antalya’daki evinde misafir ettiğini anlatan Banu İlleez, "Bir dönem geldiğinde kardeşimle karşılaştılar. Aralarında yakınlaşma oldu. Birbirlerini sevdiler. Onun ilk eşinden olan çocukları Eliz ve Lucky de kardeşimi çok sevdi. Evlendiler. Çocuklar kardeşimi babaları olarak kabul ediyordu, ’baba’ diyorlardı. Onlar için de farklı bir acı" dedi.

Banu İlleez, şu anda yanında kalan Vu Yhuy Tuanvi Aydın’ın Türk vatandaşlığına geçtiğini, onu ve çocuklarını mağdur etmeyeceklerini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.