Hava Durumu

Kahreden gerçek...Ağabeyleri olduğunu şehit olunca öğrendiler

Mardin'in Midyat ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan er Barış Akkabak'ın (20), babaları terk edince bebekken evlatlık verilen erkek kardeşleri Ferhat ve Onur, ağabeylerinin varlığını şehit olunca öğrendiler.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kahreden gerçek...Ağabeyleri olduğunu şehit olunca öğrendiler
İki kardeş, ağabeylerinin cenaze törenine katılıp gözyaşı döktü. Şehit erin askerliğini tamamladıktan sonra kardeşleriyle görüşmeyi hayal ettiği öğrenildi.

BABALARI CAMİ AVLUSUNA TERK ETTİ

Barış Akkabak'ın annesi yıllar önce kanser hastalığına yakalandı. Annesinden ayrılan babası, 4 yaşındaki Barış ile 1.5 yaşındaki Ferhat ve 6 aylık Onur'u cami avlusuna terk etti. Köylüler, durumu çocukların dedesine bildirince üç kardeşe anneanne ve dedeleri sahip çıktı. Ancak çiftin maddi durumları iyi olmadığından Barış'ı yanlarına alırken, iki küçük kardeşi ise kardeş olan iki aileye evlatlık olarak verdi. İki küçük kardeş ağabeylerinden habersiz hayatlarını sürdürürken, Barış ise kardeşleriyle kavuşacağı günün hayalini kuruyordu. Ancak vatani görevini yaptığı Midyat'ta mayın saldırısında hayallerini gerçekleştiremeden şehit oldu. Bir ağabeyleri olduğunu şehit olduktan sonra öğrenen Ferhat ve Onur, önceki gün Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılarak gözyaşı döktü.

ŞEHİDİN DAYISI: KARDEŞLERİNİN HABERİ YOKTU

Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine göre Şehit erin dayısı Şaban Akkabak, "Barış küçükken annesiyle babası ayrılmıştı. Annesi kanser hastasıydı. Tedavi gördüğü sırada çocuklar babasındaydı. Babası bir süre baktıktan sonra üç çocuğunu bizim köyde cami avlusuna terk etti. O günden sonra bir daha arayıp sormadı. Bir süre sonra annelerini kaybettiler. Barış kardeşleriyle hiç görüşemedi. Çünkü kardeşlerinin durumdan haberi yoktu. Barış şehit olduktan sonra kardeşleri öğrendi ve cenazeye de katıldılar. Barış, askerden döndükten sonra kardeşleriyle görüşmek istiyordu. Ama olmadı. Biz Barış'ı evlendirecektik, ama ondan geriye sadece annesinin fotoğrafının bulunduğu cüzdanı geldi" diye konuştu.

ANASI, BABASI BENDİM

Dede Ramazan Akkabak da dün sabaha karşı rüyasında görebilmek için mezarlığa gidip torunu ve kızının mezarının arasına yattığını söyledi. Nüfusta torununun babası olarak kendisinin adının yazılı olduğunu belirten Akkabak, "Onun anası da babası da bendim. Okula gönderdim, meslek sahibi olmasını sağladım. Askere gönderdim. Evlendirecektim, bileziklerini bile hazırladım. Bankada evlilik için para biriktirdik. Benim emekli maaşım ve yaşlılık aylığım var, borcumuz yok. Hacca gidecek paramız da var. Devletten başka bir şey istemem. Keşke param olmasaydı, torunum yanımda olsaydı. Odasına giremiyorum" dedi. Teröre lanet okuyan Akkabak, "Terör artık bitsin. Evimde iki tane av tüfeğim var. 78 yaşındayım torunum yerine ben gideyim askere" dedi.

Öte yandan şehit Barış Akkabak'ın 2005 yılında teyzesinin oğlunun da Şırnak Cizre'de nöbet esnasında intihar ettiği öğrenildi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.