Hava Durumu

Kanal İstanbul'a Bursa'dan itiraz

Bursa Çevre Platformu'nun çağrısıyla yüzlerce Bursalı Kanal İstanbul Projesi'ne dair itiraz dilekçelerini İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne verdi. Bursa çevre platformun kanal istanbula itirazına CHP Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2020 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2020 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kanal İstanbul'a Bursa'dan itiraz

Kanal İstanbul Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) raporuna itiraz süreci sürüyor.

Bursa'da da Bursa Çevre Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen vatandaşlar hazırladıkları itiraz dilekçelerini Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti.

1400'den fazla yurttaşın itiraz dilekçesini teslim etmesinin ardından Bursa Çevre Platformu adına Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala Prof. Dr. Kayıhan Pala açıklamada bulundu.

Pala, mücadeleyi daha da kitleselleştireceklerinin üzerinde durarak açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Bugün burada Bursa Çevre Platformu'nun çağrısıyla Kanal İstanbul projesine itiraz etmek için toplandık. Kanal İstanbul kamuoyunda dile getirilen sorunlarının yanı sıra aynı zamanda Marmara Bölgesi'nde ve Marmara Denizi'nde de ekolojik etkilere yol açacağı için Marmara'ya kıyısı olan bütün illerde de olumsuz etki yaratma potansiyeline sahip. Bursa'da bu illerden bir tanesi. Bursa zaten gördüğünü gibi hava kirliliğiyle boğuşurken, beton bir şehir biçimine dönüşmüşken bir de Marmara Denizi bölgesindeki ekolojik değişimlerden olumsuz etkilenmesin istiyoruz. Dolayısıyla bir yandan 20 milyar dolar gibi çok büyük bir kaynağın verimsiz ve gereksiz bir projeye aktarılmasına itiraz ettiğimiz gibi öte yandan da Bursa'nın yeşilinin doğasının daha fazla tahrip edilmesine de gönlümüz razı olmadığı için itiraz ediyoruz ve itiraz etmeye devam edeceğiz. Bugün 500'ün üzerinde insan bu itirazını dile getirmek için buraya gelip Çevre İl Müdürlüğü'ne ıslak imzalı itiraz dilekçelerini sundu. Önümüzdeki günlerde bu itirazımızı daha da kitlesel sürdürmek niyetindeyiz."dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.