Hava Durumu

Kanlı saldırının faili Bursa doğumlu çıktı

Türkiye tarihinin en karanlık günlerindeki operasyonlara imza atıp, adını değiştirmesine rağmen seçim günü susturucu silahla vurulan emekli Albay Fehmi Altınbilek saldırısında son gelişme: Altınbilek’in adresine noterde işe başlayıp MERNİS üzerinden ulaşan şüpheli, saldırıdaki sırt çantasıyla her yere gidince yakayı ele verdi! Şüphelinin, MERNİS üzerinden Abdullah Gül ve Zehra Develioğlu'nun adres kayıtlarına ulaştığı da belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2015 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2015 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kanlı saldırının faili Bursa doğumlu çıktı
Tokat Kızıldere’de, 30 Mart 1972’de, Mahir Çayan ve 9 arkadaşının ölümü ile sonuçlanan askeri operasyon ile TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya’nın yaralı yakalandığı operasyonu yöneten, adı Susurluk olayı ile Abdi İpekçi cinayetine de karışan emekli Albay Fehmi Altınbilek’e saldırıyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Çetin Oğuz adı altında yeni bir yaşam kuran emekli Albay Fehmi Altınbilek, son genel seçimin yapıldığı 7 Haziran Pazar günü, Balmumcu’daki Jandarma Bölge Komutanlığı lojmanlarından çıkıp, oy kullandıktan sonra yaya olarak dönerken, eşi Asuman Altınbilek ile silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı.

KARTAL 12’NCİ NOTER

Saldırıyı, çalıntı bir motosikletin üzerinde hareket halindeyken susturucu tabanca kullanan iki kişinin gerçekleştirdiğini belirleyen  İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk aşamada Fehmi Altınbilek’in kimlik bilgilerinin örgüte nasıl sızdığı üzerinde durdu. Altınbilek’in kimlik bilgilerinin yer aldığı MERNİS programının sorgulanmış olabileceğini değerlendiren polis, ilk ipucuna bu çalışma ile ulaştı. İnceleme sonunda, Kartal 12’nci Noter’de MERNIS kapsamında Altınbilek’in kayıtlarına girildiği tespit edildi. Bunun üzerine Kartal 12’nci Noter’de çalışanlar mercek altına alındı.

ADIM ADIM İZLENDİ

Kısa süre içinde, bu noterde çalışan E.N.Y.’nin (27) ev arkadaşının saldırıdan bir hafta önce yasadışı MKP örgütü üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alındığı, E.N.Y.’nin de örgüt üyesi olduğu belirlendi.

Polis bu bilgilere rağmen E.N.Y.’yi gözaltına almak için acele etmedi. E.N.Y’nin her adımı izlendi, fotoğraflandı. E.N.Y’yi saldırının 1 numaralı şüphelisi yapan ise ‘sırt çantası’ oldu.  Saldırı günü motorsiklet üzerinde susturucu silahla MOBESE kayıtlarına yakalandığında sırt çantası bulunan E.N.Y., aynı çanta ile işyeri dahil pekçok yere gidince, polis operasyon için düğmeye bastı. E.N.Y. önceki gün Kartal’da gözaltına alındı. MOBESE kameralarından E.N.Y’nin aynı çanta ile birçok görüntüsüne de ulaşıldı. 

İKİ ÖNEMLİ İSİM DAHA

E.N.Y’nin yakalanması ile yeni bulgulara da ulaşıldı.

Altınbilek’in adres bilgilerine noterden ulaştığı tespit edilen E.N.Y.’nin, önemli iki ismin adres kayıtlarına daha ulaştığı, bu bilgilerin bilgisayar çıktısını aldığı tespit edildi. Bu isimlerin ise. 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Gezi olayları sırasında Kabataş’da saldırıya uğradığı iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunan Zehra Develioğlu olduğu belirlendi.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında ismini Çetin Oğuz olarak değiştirip uzun yıllar gözlerden uzak bir hayat süren Fehmi Altınbilek’in kimliğinin ve adres bilgilerinin nasıl tespit edildiği soru işaretlerine sebep oldu. Altınbilek’in 2008-2009 yılları arasında, Ali Fuat Yılmazer’in İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde mahkeme kararı ile ‘istihbari’ dinleme adı altında telefonlarının dinlendiği de ortaya çıktı.

Bursa doğumlu E.N.Y.’nin profili hayli kafa karıştırıcı. Muhafazakâr ve dindar bir aileden gelen E.N.Y’nin annesi başörtülü. Facebook sayfasında bağlı bulunduğu iddia edilen örgütün düşüncelerine ait paylaşımlar yok. Aksine, dini sitelerinden paylaşılmış haberler ile Rabia vb. işaretlere ait beğeniler var.

Motosiklet üzerinden susturucu tabanca ile midesinden vurulan Fehmi Altınbilek, kendisini yana atarak daha ölümcül bir mermiden kurtulurken eşi de olayı yaralı atlattı. Saldırgan aynı sırt çantasıyla birçok MOBESE kamerasında tespit edilince, yakalanması için düğmeye basıldı.

25 Ocak’ta ‘İSİMSİZ111’ mahlası ile ‘Öyle bir gün gelecek ki derin devletin AKP’yi Fehmi Altınbilek sayesinde ele geçirdiğine tüm Türkiye şahit olacaktır... Fehmi Altınbilek ve ekibinden uzak durun’ tweet’i atan hesabı yöneten kişilerin, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevliyken yasadışı telefon dinlemesi yaptıkları iddiasıyla meslekten ihraç edilen polisler olduğu tespit edildi.(hürriyet-toygun atilla)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.