Hava Durumu

Kanye West, gösterilen tepkileri ırkçı fişlemeyle kıyasladı

WSJ Magazine'in nisan sayısında yayımlanan röportajda, insanların siyah ırktan olduğu için kendisinin siyasi görüşleriyle ilgili önyargılarının olduğundan yakınan ünlü rapçi, Trump şapkası takmasına gelen tepkileri ırkçı fişleme ve ayrımcılıkla kıyasladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kanye West, gösterilen tepkileri ırkçı fişlemeyle kıyasladı

Tüm dünyanın koronavirüs pandemisiyle boğuşması, ABD'li rap ve hip hop sanatçısı Kanye West'i Başkan Donald Trump'ı desteklemesine gösterilen tepkiyle hesaplaşmaktan alıkoymaya yetmiyor.

Son yıllarını Trump'ı desteklemesine gösterilen tepkiye cevap yetiştirmekle geçiren ve verdiği karşılıklarla yeni tartışmalara neden olan West (42), WSJ Magazine'in nisan sayısında yayımlanan röportajda, insanların siyah ırktan olduğu için kendisinin siyasi görüşleriyle ilgili önyargılarının olduğundan, otomatik olarak Trump'la ihtilaf içinde olmasının beklendiğinden yakındı.

Kamuoyunun içinde Trump'ın alameti farikası 'Amerika'yı Yeniden Muhteşem Yapmak' sözünün İngilizce kısaltması 'MAGA'nın yazılı olduğu kırmızı kasketten takmasıyla da şimşekleri üzerine çeken ünlü rapçi, şapkaya tepkileri ırkçı fişleme ve ayrımcılıkla kıyasladı.

'Şöhrete ulaşmadan evvel siyah adam olarak bana hissettirilenlerden farkı yok'

Kendisini 'MAGA yazılı kırmızı kasket takan siyah erkek' olarak tanımlayan West, tenkitçilerine "Kırmızı kasketli siyah adamım, bunu tasavvur edebiliyor musunuz" diye meydan okuyarak şöyle devam etti:

"Bu bana şöhrete ulaşmadan evvel siyah adam olarak neler hissettiğimi hatırlatıyor, hani bir restorana girersin ve herkes sana bir şey çalmaya gelmişsin gibi bakar."

"Haddini bil, sen giyim kuşam hakkında konuşamazsın, senin yerin burası, sen siyahsın, öyleyse Demokrat Partilisin, demeye getiriyorlar."

'Sınıfçılık, bir kitap rafında yaşamak gibi'

Şöhretin kendisini önyargılardan, varsayımlardan korumadığını dile getiren West, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her şey insanlara haddini bildirmek üzerine, sadece ırkçılık değil, sınıfçılık, korumacılık da. Sınıfçılık, bir kitap rafında yaşamak gibi. Ne kadar çok paran varsa, o kadar yükselirsin. Ve zirveye çıkıp aşağıya baktığında ne görürsün? Korku."

Ünlü rapçi, bu yorumlarının üzerine 'seçmen kaydı yaptırmadığını' ve 'siyaseti takip etmediğini' sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.