Hava Durumu

Kapalı pazar alanları Eylül'de ihale çıkıyor

Gemlik Belediyesi yetkilileri, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren sokak pazarlarının kapanacağını ve yerine açılacak kapalı pazar alanlarının eylül ayında ihaleye çıkacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kapalı pazar alanları Eylül'de ihale çıkıyor
Gemlik Belediyesi tarafından yapılan kapalı pazar yerinin ihale sürecinin yanı sıra, pazarcı esnafı yönetmeliği konusunda Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, salı pazarı esnaflarına brifing verdi. Trafik sorunları, itfaiye-ambulans gibi güvenlik araçlarının geçişleri açısından yeni yılda sokak pazarlarının olmayacağına dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Gemlik’te de salı ve cumartesi pazarlarının kapanacağını söyledi. Gemlik Belediyesi tarafından yapılan kapalı pazar yerinin ihale sürecini tamamlamak üzere olduklarını aktaran Erol, Gemliklilerin yanı sıra, pazarcı esnafı ve meslek odalarının da görüşlerini alarak, uygun bir ihale gerçekleştireceklerini açıkladı.

Gemlikli pazarcılarda olduğunu bir kez daha yineleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Kapalı Pazar yerini, yapılan anket sonucu Gemliklilerin ortak talebi doğrultusunda Salı ve Cumartesi günleri açmayı planladıklarını kaydetti. Erol, “Pazarcı esnafı 10 yıllık kira üzerinden ihaleye girebilecek. Esnafı mağdur etmeden, yönetmeliğin verdiği yasalar çerçevesinde ihaleye çıkıp, tamamlanan kapalı pazar yerini açmayı planlıyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.