Hava Durumu

Kar göçüne imzalı isyan

Karyağmaz Köyü’nün Yalıntaş’a taşınması kararına tepki gösteren köy sakinleri, çareyi imza kampanyası başlatmakta buldu. Yalıntaşlılar “Kendi topraklarımıza başkalarının gelmesini istemiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2012 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2012 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kar göçüne imzalı isyan

Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Karyağmaz Köyü’nün Bakanlar Kurulu kararıyla Mustafakemalpaşa’ya bağlı Yalıntaş’a taşınmasına tepki gösteren belde sakinleri, imza kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. 2007 yılından bu yana Kayabaşı mevkiindeki alanın imara açılmasının kendilerine diretildiğini belirten köy sakinleri, Yalıntaş Belediye Başkanı Mahmut Ertuğrul’a ağır eleştiriler yönelterek, “Kendi topraklarımıza başkalarının gelmesini istemiyoruz” dedi.

Yalıntaş’a bağlı Kayabaşı mevkiinde bulunan 104 hektarlık orman arazisinin imara açılmasını öngören kararı tanımadıklarını ifade eden Muhtar Seyfettin Karanfil, daha önce de konuyla ilgili imza topladıklarını söyledi. Bakanlar Kurulu kararıyla imara açılan araziye 6 bin nüfuslu Yalıntaş halkının ihtiyacı olduğunu belirten Karanfil, “Bu araziler köye ve köylüye ait… Orman Bakanılğı’na devredilen araziler çıkan kararla vasfını yitirdi. Arazileri başkalarına hibe ettiler. Yalıntaş’ın o araziye ihtiyacı var. Bu arazilerin öncelikle hak sahiplerine satılması gerekiyor” diye konuştu.


‘KÖY HALKI BY-PASS EDİLDİ’

Tahliye kararı ilçede deprem etkisi yaratırken kendi arazilerini çiftçilik ve hayvancılık için yetersiz bulan köy sakinleri kara kara düşünmeye başladı. Karara karşı eylem planı hazırlamak için kolları sıvadıklarını belirten Mera Başkanı Ahmet Erdem, “Bakanlar Kurulu kararı öncesinde köy halkını by-pass ederek gizli saklı yapılan görüşmeler doğrultusunda atılan bir adımdır bu. Ne belediye başkanı ne meclis üyeleri ne de Ankara, vatandaşa bir şey sormadı. Arazileri orman vasfını yitirmiş olarak gösterdiler” ifadelerini kullandı.


Rabia DENİZ


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.