Hava Durumu

Kar küreme makinesi uçuruma yuvarlandı!

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde kar küremesi yapan iş makinesi içinde bulunan 3 kişi ile birlikte uçuruma yuvarlandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2020 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2020 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kar küreme makinesi uçuruma yuvarlandı!

Olay, Düzce'nin Gölyaka ilçesi Toptepe Güzeldere Şelalesi yolu üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, kar kürümesi yapan operatör Tahir Mali idarisindeki iş makinesinin içinde bulunan Ruhi Mutlu ve Mustafa Acar çalışmalar sırasında yolun karlı olması nedeniyle yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Yaralananlardan birinin telefonla arayıp yardım istemesi üzerine olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi ve ambulans sevk edildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, içme suyu havzasında bakım yapılmasından sonra dönüş yolunda uçuruma yuvarlanan iş makinesinin altında kalarak yaşamını yitiren kişinin işçi Mustafa Acar olduğu tespit edildi. Yaralanan iş makinesi operatörü Tahir Mali ve işçi Ruhi Mutlu da uçurumdan aşağı insan zinciri oluşturularak sedyeye konulup, halatlarla çıkarıldı. Daha sonra aynı şekilde Acar'ın cansız bedeni çıkarıldı. Yaralanan 2 kişi, sağlık görevlilerince yapılan müdahalesinin ardından Düzce'deki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Ölen Mustafa Acar'ın cansız bedeni morga kaldırıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Düzce Valiliği'nin olayla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"İstilli Grubu İçme Suyu Birliği tüzel kişiliğine ait kepçe, Konaş İçme Suyu Havzası'nda bakım çalışması gerçekleştirdikten sonra, dönüş yolunda yoğun kar yağışının da etkisiyle kontrolünü kaybederek şarampole yuvarlanmıştır. Kaza esnasında kepçe içerisinde bulunan işçilerden Mustafa Acar hayatını kaybetmiş, diğer iki işçi Ruhi Mutlu ve Tahir Mali ise yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaşanan kaza mahallinin yakınında yol açma çalışması gerçekleştiren İl Özel İdaresi ekipleri olaya ilk olarak müdahale etmiş olup, Valiliğimiz koordinasyonunda bölgeye gerekli tüm ekipler sevk edilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.